Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Margalida Durán lliura els premis dels concursos de dibuix i de redacció organitzats pel Parlament

14 de mayo de 2014

A l'acte hi han assistit més de 500 alumnes de centres escolars de Mallorca. Properament la presidenta del Parlament i altres membres de la Mesa es desplaçaran a la resta de les illes per fer lliurament dels premis de les seves categories als guanyadors.

Avui matí s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors del X concurs de dibuix ("Un Parlament per a tots i totes)" i VII concurs d’expressió escrita ("Valors i Parlament"), que anualment organitza el Parlament entre els escolars de 6è de primària de les Balears. L’escenari per a l’edició d’enguany ha estat el Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

La presidenta del Parlament, Margalida Durán, ha presidit l’acte de lliurament de premis, al qual també hi han assistit els membres de la Mesa: Pere Palau, Eulàlia Llufriu Joana Barceló. En representació de la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats hi ha assistit la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà.

La presidenta del Parlament s'ha adreçat a tots els escolars i ha assegurat que "gràcies a aquesta extraordinària participació seguirem amb aquests concursos, perquè el que més agrada és saber que, ara, tots voltros coneixeu un poc més el Parlament, sabeu el que representa, sabeu que és, que fa i com funciona. Ens agrada -ha manifestat Durán- saber que veieu el Parlament com una institució accessible i oberta; i aquest ha estat i serà el nostre gran objectiu". Finalment, la presidenta ha agraït a tot el professorat l'esforç i la feina que estan fent "dia a dia", sense els quals "no hauria estat possible l'èxit d'aquests concursos".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzat per la Cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern Balear, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sota el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs, a tots els alumnes de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, fet que ha suposat ser el concurs escolar amb més participació de les Illes Balears, amb 1.930 dibuixos i 1.290 redaccions, de 68 centres.

Categories dels Premis

Durant l’acte s’han lliurat els premis a les categories "Illes Balears", "Especials Illes Balears" i "Mallorca", tant pel que fa al concurs de dibuix com al d’expressió escrita. Els primers premis han correspost a: María Ossorio Colom, del CEIP Joan Mas -Pollença- (premi dibuix "Illes Balears"); Xisco Rosselló Borrás, del col·legi Sant Gaietà -Palma- (premi dibuix "Mallorca"); Blanca Rovira Alvira, del CEIP Marian Aguiló -Palma- (premi expressió escrita "Illes Balears"); Aina Albis Fernández, del CEIP Aina Moll i Marqués -Palma- (premi expressió escrita "Mallorca").  

Pel que fa a la categoria "premis especials Illes Balears" han resultats guanyadors: Marina Domínguez García, del CEIP Son Ferriol -Palma-, pel dibuix més original; Maria Toro Ramos, del col·legi Jaume I -Palmanova-, pel dibuix amb el millor lema; i María Gacía Luque, del CEIP Inspector Joan Capó -Felanitx-, pel treball més original d'expressió escrita.

Properament es procedirà al lliurament dels premis categoria “Eivissa”, “Formentera” i “Menorca” durant un acte que se celebrarà a les respectives illes, els dies 15, 16 de maig i 2 de juny.