Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants menorquins reben els premis del concurs "Un Parlament per a tots i totes"

2 de junio de 2014

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Menorca" del concurs de dibuix i expressió escrita i s'ha inaugurat una exposició.

Avui matí, al Centre de Cultura San Diego de l'Ajuntament d'Alaior, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Menorca", del X concurs de dibuix i VII concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada per la presidenta del Parlament, Margalida Durán, també hi han assistit el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, la batlessa de l'Ajuntament d'Alaior, Misericòrdia Sugrañes, la secretària primera de la Mesa del Parlament, Eulàlia Llufriu, la secretària segona de la Mesa del Parlament, Joana Barceló, la diputada autonòmica Cristina Rita  i la delegada territorial d'Educació a Menorca, Maria Teresa Torrent.

La presidenta del Parlament, al seu discurs, ha fet notar la gran participació que ha obtingut l'edició d'enguany i, com a darrer acte de lliurament de premis, després dels de Mallorca, Eivissa i Formentera, ha agraït "a tots i a totes, alumnes, mestres i directors, la participació en aquests concursos que tenen com a objectiu que el Parlament sigui una insitució coneguda, a més d'accessible i oberta a tots els ciutadans".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tots els alumnes de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 1.930 dibuixos i 1.290 redaccions, de 68 centres.

Centres participants i primers premis

Els centres de primària de Menorca que han participat en ambdós concursos han estat: el CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal), CC La Salle (Alaior), CC Cor de Maria (Maó), CC Sant Francesc d'Assís i CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), CEIP Pintor Torrent, CC San José i CC Nostra Senyora de la Consolació (Ciutadella).

El 1r premi "Menorca" de dibuix ha correspost a Paula Sansaloni, CC Sant Francesc d'Assís (Ferreries), mentre que el 1r premi "Menorca" d’expressió escrita l'ha guanyat Albert Comellas Carretero, del CC Nostra Senyora de la Consolació (Ciutadella). També s'han lliurat dos premis especials "Illes Balears": al CC La Salle (Alaior), com a centre més implicat amb el concurs de dibuix, i al CC Cor de Maria (Maó), com a centre més implicat amb el concurs d'expresssió escrita.

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el proper calendari 2015 del Parlament.

Més informació ...