Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Margalida Durán ha assistit a l'assemblea general de la COPREPA

26 de septiembre de 2014

Durant dos dies, la presidenta del Parlament de les Illes Balears, ha participat a la reunió de l'assemblea general de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (COPREPA) que s'ha celebrat a León.

La presidenta del Parlament, Margalida Durán, ha participat a la reunió de l'assemblea general de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics (COPREPA) que, ahir i avui, s'ha celebrat a León, amb motiu de "potenciar" i "commemorar" la distinció atorgada a la ciutat per la UNESCO i que la reconeix com a 'Bressol del Parlamentarisme'.

Durant la trobada, els presidents han exposat iniciatives de cadascun dels parlaments en matèria de participació, “per seguir avançant en la proximitat al ciutadà”, entre altres assumptes, que s'han vist reflectits en una declaració institucional conjunta.

Els actes institucionals començaren ahir dijous, quan els presidents i les presidents dels parlaments foren rebuts pel batle de León, Emilio Gutiérrez, i per la resta de la corporació municipal, en un acte celebrat a l'Ajuntament de Sant Marcelo.

Durant la seva intervenció, Gutiérrez, agraí als membres de la COPREPA per la "sensibilitat" mostrada cap a la ciutat i insistí que la distinció atorgada per la UNESCO concedeix a León, i per tant a Castella i Lleó, i a Espanya "un paper protagonista de primer ordre el Parlamentarisme mundial".

Avui divendres els presidents i les presidentes, s'han reunit al matí en la Real Colegiata de San Isidoro i han signat en el llibre d'honor de les Corts. La trobada han conclòs amb una visita al Panteó dels Reis i a la seu del Centre d'Interpretació del León Romano, per visitar l'exposició León, cuna del parlamentarismo.

Què és la COPREPA?

La COPREPA (la Conferència de Presidents Autonòmics d’Espanya) és des de 1989, un fòrum de reunió de presidents de Parlaments Autonòmics d’Espanya, en el qual els seus membres comparteixen experiències i analitzen els reptes sobre els sistemes parlamentaris,  així com en el seu cas l’aprovació d’iniciatives tendents a millorar el seu funcionament o la seva intercomunicació.

Les funcions generals de la presidència de la COPREPA són les de convocar els plenaris, intervenir en el seu nom en les reunions anuals de la CALRE (Conferència de presidentes dels parlaments dels estats legislatius d’Europa) per informar de les conclusions i declaracions que hagi pogut arribar i presentar un esborrany de conclusions i una declaració final dels plenaris per als seu debat i aprovació. També haurà d’impulsar i coordinar la gestió del conveni amb l’Institut Europeu d’Administració Pública (EIPA).

El Parlament de les Illes Balears va ostentar la presidència de la COPREPA des del 2012 fins a al mes de gener del 2014,quan Margalida Durán traspassà la presidència a José Ignacio Echevarría, president de l’Assemblea de Madrid.

Més informació ...