Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit una conferència sobre el conflicte sahrauí

9 d'octubre de 2014


La conferència, impartida pel president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Jatri Aduh, ha estat presentada per la presidenta Margalida Durán. 

Avui matí la sala d’actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit una conferència impartida pel president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Jatri Aduh, relativa a l’estat actual del conflicte sahrauí.

L’acte ha estat presentat per la presidenta del Parlament, Margalida Durán, qui ha manifestat que "des del Parlament dels Illes Balears, també som conscients de la necessitat de servir d'altaveu als més necessitats, perquè el seu patiment no caigui en l'oblit". I en aquest sentit, la presidenta ha afegit que, "la nostra institució pot dir orgullosa que compta amb el suport de tots i cadascun dels seus membres, sense importar el color polític".

Així -ha continuat Durán- "ha quedat demostrat en totes les declaracions institucionals a favor del poble sahrauí, que han estat aprovades per unanimitat; i així queda patent amb l'intergrup parlamentari Pau i lliberat al Sàhara, constituït per diputats de tots els grups polítics parlamentaris".

Per a la presidenta del Parlament, "en aquesta causa, tots els membres d'aquesta cambra caminam en una mateixa direcció. Tots i cadascun de nosaltres creiem en el dret dels pobles a una vida digna, on la tolerància i el respecte siguin els senyals d'identitat". També ha volgut remarcar que "no pensam que aquest procés és unidireccional. En cada nova relació que establim amb el poble sahrauí, guanyam una nova visió del món, una ampliació de mires, que ens fa més oberts, més empàtics i més conscients del que tenim".

Per acabar, Margalida Durán ha expressat el desig que "aquest vincle entre el Parlament sahrauí i el balear duri molts anys, i que aquest poble vegi complertes les seves il·lusions i expectatives per una vida millor i més lliure".

El conferenciant, el president Jatri Aduh, ha expressat l'agraïment al Parlament de les Illes Balears per donar-li l'oportunitat d'explicar l'estat actual del conflicte del Sàhara Occidental i ha destacat que la cambra balear sigui el parlament autonòmic espanyol que més s'ha significat a favor de la causa sahrauí.

Minuts abans de l'inici de la conferència, el president Jatri Aduh, acompanyat de Mustafa Tleimidi, delegat sahrauí a les Illes Balears, ha estat rebut en audiència per la presidenta del Parlament.

A l'acte hi han assistit els diputats i membres de l'intergrup parlamentari Pau i llibertat al Sàhara, a més de representants de l'Escola en Pau, Amnistia Internacional, Associació d'Amics del Poble Saharauí i del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, entre altres.

Més informació ...