Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Margalida Durán assisteix a Galícia a l'assemblea plenària de la CALRE

7 de noviembre de 2014

L'assemblea plenària de la CALRE (Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa), que agrupa setanta-quatre parlaments regionals, representats en el ple de la Conferència pels presidents respectius, se celebra avui i demà al Parlament de Galícia.

La presidenta del Parlament de les Illes Balears, Margalida Durán, assisteix des d'avui, divendres matí, a la XVIII Assemblea Plenària de la CALRE (Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa), que se celebra al Parlament de Galícia, a Santiago de Compostel·la, fins dissabte.

A la sessió inaugural participen la presidenta de la CALRE i presidenta del Parlament de Galícia, Pilar Rojo Noguera, el batle de Santiago de Compostel·la, Agustín Hernández Fernández de Rojas, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo.

A l'agenda  prevista per a avui figura la proposta de modificació del Reglament de la CALRE i un repàs al funcionament dels quatre grups de treball que integren l'organització: subsidiariedad, política de cohesió i democràcia i immigració. També el director general de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), Giovanni Kessler, parlarà sobre "Transparència i prevenció de la corrupció: mesures per lluitar contra la corrupció a nivell europeu, nacional i regional".

Durant la sessió de clausura, prevista per a demà dissabte, els presidents participants elegiran el nou president o presidenta de la CALRE per a l'exercici de 2015 i aprovaran, a més, una Declaració Institucional, que elevaran a la Comissió, al Consell i al Parlament Europeu.

Què és la CALRE?

La CALRE té com a objectiu principal defensar el paper de les regions i dels seus parlaments en el marc de l'arquitectura institucional de la Unió Europea, tot preservant i fent efectiu el principi de subsidiarietat.

La CALRE agrupa setanta-quatre parlaments regionals, representats en el ple de la Conferència pels presidents respectius. Tots aquests parlaments tenen competències legislatives i les setanta-quatre regions representen més de dos-cents milions d'europeus. Formen part de la CALRE, els parlaments autonòmics de l'Estat espanyol, els consells regionals italians, les assemblees de les regions i comunitats belgues, els parlaments dels länder alemanys i austríacs, el parlament autònom d'Aland (Finlàndia), les assemblees regionals de les Açores i Madeira (Portugal), i els parlaments d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord (Regne Unit).

La Conferència de Presidents de les Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) constituïda pels Parlaments Regionals del estats membres de la Unió Europea, es va reunir per primera vegada a Oviedo l’any 1997.

Els objectius que persegueix la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees són:

1.- La contribució de les assemblees legislatives regionals a la unitat europea, d’acord amb els principis de subsidiarietat i proximitat.

2. - L’Europa més propera als ciutadans no és tant la dels estats membres com la dels länders o les regions i els seus parlaments.