Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acull una sessió amb motiu del VIIè Congrés Nacional sobre Dislèxia i Dificultats de l'Aprenantatge

21 de noviembre de 2014

Aquest matí, la sala de plens del Parlament ha acollit una sessió amb motiu del VIIè Congrés Nacional sobre Dislèixa i Dificultats de l'Aprenentatge organitzada per DISFAM, associació de dislèxia i família.

L'acte s'ha centrat amb la intervenció de quatre alumnes, Hugo Gallent (Col·legi San José Obrero), els germans Alexio i Dario (Col·legi Mata de Jonc), Laura Fuster (UIB) i Ricardo Rodríguez (Col·legi Ágora), que han pogut explicar, des de la tribuna d'oradors, les seves experiències i opinions sobre les dificultats d'aprenentatge que han tingut.

Abans, la presidenta del Parlament, Margalida Durán, ha donat la benvinguda i ha cedit la paraula a Jesús Gonzalo, president de la Federació Espanyola amb Dislèxia, qui ha fet notar la gran quantitat de persones adultes dislèxiques sense diagnosticar i "que mai no seran diagnosticades" i els problemes "dramàtics" que els hi crea al mercat laboral.

També ha intervingut Gustavo Abichacra,  president del comitè científic, qui ha anunciat la creació de DISFAM Argentina, seguint el model de Disfam Espanya i la legislació existent al respecte al nostre Estat.

Finalment, Iñaki Muñoz, president de Disfam, ha agraït al Parlament l'oportunitat donada d'expressar l'opinió i reivindicacions dels afectats per la dislèxia.

L'acte ha estat clausurat amb la intervenció de la presidenta Margalida Durán, qui ha assegurat que avui "s'ha donat una lliçó de superació" i ha destacat la importància d'actes com el d'avui on les persones poden expressar directament les seves necessitats que s'han de veure, finalment, reflectides en el marc legislatiu. També ha donat les gràcies a les famílies, a les institucions,  associacions i al professorat específic que "treballen de valent per donar a conèixer i reivindicar el correcte tractament de la dislèxia". "La il·lusió, les ganes i l'energia fan que una persona arribi a la fita, i tots voltros sou exemple d'aquest esforç", ha conclòs la presidenta Durán.

L'acte ha estat seguit des de la sala de plens per nombrós públic, per diputats i diputades de tots els grups parlamentaris del Parlament i per senadors i diputats del Congrés.

Més informació ...