Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

25 de noviembre de 2014

El Parlament, abans de l'inici de la sessió plenària, ha celebrat un acte simbòlic de condemna de qualsevol tipus de violència contra les dones.

 

Com cada any, dia 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. En aquesta data es denuncia la violència que pateixen les dones d’arreu del món i es demana a tota la societat una major implicació en contra de qualsevol acte que atempti contra la integritat i la dignitat de la dona i en defensa de la justícia, la igualtat i la no-violència.

Avui al Parlament, a la sala de Passes Perdudes, abans d’iniciar la sessió plenària, s’ha retut un homenatge a totes les dones víctimes de violència de gènere i s’ha procedit a l’encesa simbòlica de quaranta-cinc espelmes, en memòria de cada una de les víctimes mortals a Espanya fins avui, tres d'elles a la nostra comunitat autònoma.

La presidenta del Parlament, Margalida Durán, ha obert l'acte i, en nom de tots els diputats i diputades de la cambra, ha manifestat que "es tracta –sense cap dubte– d’un greu problema a escala mundial que atempta contra la dignitat personal, la integritat i els drets fonamentals de les persones que el pateixen".

També ha afirmat que "les institucions públiques poden ajudar a eradicar aquesta tendència servint d’exemple als ciutadans. Amb el rebuig total i frontal del Parlament, del Govern i dels seus òrgans, contribuïm que la societat també reprovi qualsevol tipus d’actuació que impliqui violència –física o psicològica– cap a les dones".

Per acabar la presidenta Durán ha volgut recordar les tres víctimes que han mort a la nostra comunitat autònoma al llarg d’aquest 2014: Olha Yuriyiuna, Rosa María Martínez i Isabel Barceló.

A continuació s'ha procedit a encendre les quaranta-cinc espelmes per les autoritats assistens a l'acte, les dotze darreres han estat enceses pels presidents dels consells d'Eivissa, Vicent Serra, de Menorca, Santiago Tadeo; pels portaveus dels grups parlamentaris Gabriel Barceló (MÉS), Francina Armengol (Socialista) i Margalida Cabrer (Popular); pels membres de la Mesa, Joana Barceló, Eulàlia Llufriu, Antoni J. Diéguez i Pere Palau; per la delegada del Govern de l'Estat, Teresa Palmer; pel president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá;i, finalment, per la presidenta del Parlament de les Illes Balears, Margalida Durán.

Tot seguit els assistents han procedit a guardar un minut de silenci.

Més informació ...