Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la final de la II Lliga de Debat de la UIB

13 de marzo de 2015

Per segon any consecutiu, la cambra autonòmica ha acollit la final de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears i s’han proclamat guanyadors els grups "Los Buendía" i "Sofistes". 

 

Per a la final d’aquesta segona Lliga de Debat que s’ha celebrat avui horabaixa a la sala de plens del Parlament, quatre equips formats per estudiants han hagut de debatre sobre dues qüestions prèviament plantejades. La primera, ha formulat el dubte de si s’hauria de legalitzar el cànnabis a Espanya, i ha estat debatuda pel grup G9 d’Universitats ("Los Buendía" i "Neorrabiosos"); la segona qüestió ha intentat donar resposta a si es podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris, que ha estat objecte de debat pels dos equips de la Xarxa Vives d'Universitats ("Sofistes" i "Equip contrari").

Per al desenvolupament del debat s’ha procedit al sorteig de quin grup defensava el SÍ i quin grup defensava el NO, durant un temps de cinc minuts; a continuació hi ha hagut un temps per a dues contrarèpliques per a cada equip.

Per part de G9 d’Universitats han participat en el debat sobre el cànnabis els integrants de l’equip "Los Buendía": Yahaira Agredo, Luisi Baena, Ángel Francisco García, Sergio Majada i Kamil Zarzycki; i els de l’equip “Neorrabiosos”: Jorge Escribano, José María Feliu, Antonio Martín i Daniel Martínez.

Per part de la Xarxa Vives d'Universitats els estudiants que han intervingut al debat sobre l’economia no monetària, han estat els integrants de l’equip “Sofistes”: Maria del Mar Juan, Maria Móra Torres i Pere Pons; i els de l’equip “Contrari”: Bernat Falcón, Laura Guarda, Alejandro Lucas i Caterina Elionor Muntaner.

Un cop finalitzats ambdós debats, s’ha reunit el jurat per deliberar la proclamació dels guanyadors que han resultat ser:

 -         De G9 d’Universitats: “Los Buendía”

 -         De la Xarxa Vives d'Universitats: “Sofistes”

Finalment, la presidenta del Parlament, Margalida Durán, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han procedit al lliurament dels premis.

Els guanyadors de la lliga de la UIB participaran en la XI Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives del 23 al 27 de març a la Universitat Oberta de Catalunya i podran obtenir 2 crèdits ECTS. En cas de guanyar la competició de la Xarxa, la UIB atorgarà 3 crèdits ECTS.

Objectiu: millorar l’oratòria i la tolerància envers opinions contràries

La Lliga de Debat de la UIB ha tengut com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. D’aquesta manera s’ha fomentat l’ús de la paraula entre l’estudiant sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha hagut de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat ha hagut de valorar capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Estreta col·laboració Parlament-UIB

Amb l’acte celebrat avui horabaixa, s’incrementa la recíproca cooperació que ja existia entre el Parlament i la UIB, que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

La final celebrada avui és fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat 11 de febrer amb la UIB, donant resposta a una resolució de la Mesa del Parlament. En aquest conveni s’establí el Parlament com a seu de la final de la lliga de debat, la col·laboració econòmica de la cambra en els premis per als equips guanyadors i la participació de dos representants del Parlament com a jurat.

Més informació ...