Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants menorquins reben els premis del concurs "Un Parlament per a tots i totes"

20 de marzo de 2015

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Menorca" del concurs de dibuix i expressió escrita i s'ha inaugurat una exposició.

Avui matí, a l'Auditori de Ferreries, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Menorca", del XI concurs de dibuix i VIII concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada per la presidenta del Parlament, Margalida Durán, també hi han assistit la vicepresidenta primera del Consell de Menorca, Pilar Pons, la secretària primera de la Mesa del Parlament, Eulàlia Llufriu, els diputats autonòmics Antoni Camps i Cristina Rita, el batle de l'Ajuntament de Ferreries, Manuel Monerris, i la delegada territorial d'Educació a Menorca, Maria Teresa Torrent.

La presidenta del Parlament, al seu discurs, ha fet notar la gran participació que ha obtingut l'edició d'enguany i, ha agraït "a tots i a totes, alumnes, mestres i directors, la participació en aquests concursos que tenen com a objectiu que el Parlament sigui una institució coneguda, a més d'accessible i oberta a tots els ciutadans".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tots els alumnes de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 1.860 dibuixos i 1.021 redaccions, de 78 centres.

Centres participants i primers premis 'Menorca'

Els centres de primària de Menorca que han participat en ambdós concursos han estat: CP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal), CC La Salle (Alaior), CC Cor de Maria (Maó), CC Sant Francesc d'Assís (Ferreries),  CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), CEIP Tramuntana (Maó), CEIP Sant Lluís (Sant Lluís), CP Pintor Torrent (Ciutadella) i CC Sant Josep (Maó).

El 1r premi "Menorca" de dibuix ha correspost a Paula Bosch, CC Sant Francesc d'Assís (Ferreries), mentre que el 1r premi "Menorca" d’expressió escrita l'ha guanyat Rosa Morlà, del CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries). També s'han lliurat dos premis especials "Illes Balears": al dibuix més original a Joan Ferrer del CC Sant Josep (Maó) i al millor lema a Carlota Pons (CC La Salle d'Alaior).

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el proper calendari 2016 del Parlament.

Finalment, esmentar que durant l'acte s'ha donat suport a la candidatura "Menorca Talaiòtica" com a Patrimoni de la Humanitat.