Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament lliura els premis "Un Parlament per a tots i totes" als guanyadors d'Eivissa

26 de marzo de 2015

Demà, dia 27, es procedirà al lliurament dels premis categoria “Formentera”. El dibuixos i les redaccions premiades es publicaran en el proper calendari 2016 del Parlament.

Avui matí, al Centre Cultural Can Ventosa, s'han congregat 320 escolars d'Eivissa per celebrar l’acte de lliurament de premis als guanyadors del XI concurs de dibuix i VII concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza el Parlament entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

L’acte ha estat encapçalat per la presidenta del Parlament, Margalida Durán, qui ha estat acompanyada pel vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Pere Palau, pel president del Consell d'Eivissa, per la secretària primera de la Mesa del Parlament, Eulàlia Llufriu, pel diputat Jaime Fernández, pel conseller de Joventut i Esports del Consell d'Eivissa, Rafael Triguero, per la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació professional de la Conselleria d'Educació, Cultural i Universitat del Govern balear, Isabel Cerdà per la delegada territorial d’Educació a Eivissa del Govern de les Illes Balears, Belén Torres.

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern balear, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sota el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tots els alumnes de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 1.860 dibuixos i 1.021 redaccions de 78 centres escolars.

Categories dels premis

D’Eivissa els centres que hi han participat són: el CEIP Sant Ciriac, el CEIP l'Urgell, el CEIP Puig d'en Valls, el CC Santíssima Trinitat, el CEIP Can Gerxo, el CEIP s'Olivera, el CEIP Venda d'Arabí, el CEIP Cas Serres, el Col·legi Mestral, Morna International School, CEIP Santa Agnès de Corona, CC Ntra. Sra. de la Consolació i el col·egi Can Bonet.

El 1r premi Eivissa de dibuix ha correspost a Marc Bonet, del CEIP Santa Agnès de Corona i el 1r premi Eivissa d’expressió escritaVíctor Riera, del CEIP L’Urgell.

També s'han lliurat els premis asl centres més participatius. Pel que fa al  concurs de dibuix, el guardó ha correspost al CC Ntra. Sra. de la Consolació i, pe que fa al concurs de redacció, el premiat ha estat el CC Sant Ciriac.

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran en el proper calendari 2016 del Parlament.

Demà, dia 27, es procedirà al lliurament dels premis categoria “Formentera”, a la Sala de Cultura (Cinema), a les 10.30 h.