Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament aprova una declaració institucional pels atemptats de París

17 de noviembre de 2015

El Parlament de les Illes Balears vol expressar així la seva solidaritat i la de la seva ciutadania amb les víctimes d'aquests atemptats i amb les seves famílies i companys.

Atès els atemptats perpetrats a París la nit del 13 novembre 2015 i executats sobre ciutadans innocents, homes i dones, que o bé exercien les seves tasques professionals o gaudien del seu oci, el Parlament de les Illes Balears mostra el seu rebuig sense pal·liatius, així com contra tot atac a la vida humana i als drets individuals, siguin quines siguin les circumstàncies.

El Parlament de les Illes Balears s'oposa a qualsevol estratègia d'escindir la societat i de confrontar a les persones per raons d'ètnia o religió, per això rebutja de ple l'objectiu últim dels atacs comesos a París, i emplaça també a mostrar-se inflexible contra qualsevol agressió, sigui verbal o física, a símbols i persones innocents independentment de la seva religió.

El Parlament de les Illes Balears entén que els assassins són una minoria que únicament busca sembrar l'odi per aconseguir els seus objectius de radicalitat, fanatisme i imposició de les seves idees a tot el món. Es imprescindible no defallir per aquestes raons en las tasques de solidaritat amb els milers de refugiats que toquen a les portes de Europa, fugin de la guerra i que necessiten de la nostra ajuda. No podem caure en la confusió d’identificar-los amb els terroristes.

El Parlament de les Illes Balears considera irrenunciables els valors democràtics d'igualtat, llibertat i fraternitat que han constituït la base de les societats avançades i de dret, la llibertat d'expressió, la llibertat de pensament i de religió, però sobretot considera irrenunciable el dret a la vida i el valor de la convivència per sobre de les diferències i per aquest motiu es solidaritza amb la societat francesa i amb tots els països que pateixen el terrorisme.

El Parlament de les Illes Balears vol expressar així la seva solidaritat i la de la seva ciutadania amb les víctimes d'aquests atemptats i amb les seves famílies i companys.