Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Andreu Manresa pren possessió del seu càrrec davant la Mesa del Parlament

11 de diciembre de 2015

Com a nou director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i del Consell de Direcció.

Avui matí el periodista Andreu Manresa ha pres possessió del seu càrrec davant la Mesa del Parlament, com a nou director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i del Consell de Direcció, després que fos elegit el passat dimecres dia 9 pel Ple del Parlament, juntament amb altres membres del Consell de Direcció, i que se n'hagi publicat el seu nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

L'acte de presa de possessió, celebrada a la sala de Passes Perdudes del Parlament, ha consistit en la lectura de la resolució de nomenament per part de la secretària primera de la Mesa del parlament, Joana Aina Campomar. Tot seguit la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha sol·licitat a Andreu Manresa la promesa o jurament del seu càrrec.

En el seu discurs, després de prendre possessió, Manresa ha reconegut que assumir la direcció d’Ib3 és un repte molt gran i ha expressat la seva confiança de no decebre ningú. "IB3 serà plural i neutral al joc polític, sense vetos ni sectarisme. Les notícies i els programes s'han de semblar a la societat illenca amb naturalitat i respecte per la llengua catalana sense ortopèdies", ha afirmat Manresa.

Com a cloenda de l'acte, la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha llegit un discurs on ha repassat la trajectòria profesional d'Andreu Manresa com a periodista i ha expressat la seva "satisfacció per haver elegit amb aquest nomenament a una persona que surt del món del periodisme i professional de la informació".

Així mateix la presidenta del Parlament, ha desitjat que "les demandes dels ciutadans i ciutadanes d'aquestes Illes d'una televisió autonòmica de qualitat sigui un repte per construir una nova etapa d'un futur immediat que s'adapti a la nostra societat illenca".També ha reconegut que hi ha "moltes expectatives davant aquest nou nomenament" i ha reclamat que "volem que la independència sigui molt present i un exemple a seguir a l'hora de mostrar la realitat de la societat". "Comunicació i informació de qualitat, que tengui en compte la diversitat, la pluralitat, la credibilitat i la independència on tots els ciutadans i les ciutadanes d'aquestes illes es puguin sentir d'una manera o l'altra identificats. Ha arribat el moment de construir una televisió de futur", ha afirmat la presidenta.

"El control de l’Ens Públic de Radiotelevisió s’exerceix des d’aquest Parlament i ha d’esser una eina de comunicació independent per a tota la ciutadania de les Illes, una televisió que sigui enriquidora i educativa. Que sigui un reflex de la nostra societat, de la nostra identitat i de la nostra cultura. Que la televisió de les illes Balears sigui d’una vegada, la televisió de tots i totes, la nostra televisió", ha finalitzat Xelo Huertas i conclòs un acte de cerimònia solemne al Parlament, en presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, els membres de la Mesa de la cambra autonòmica, alguns portaveus parlamentaris i també alguns membres del govern.

Més informació ...