Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Alumnes sharauís de l'Escola en Pau visiten el Parlament

28 de diciembre de 2015

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha rebut a una representació de nins i nines de l'associació Escola en Pau, que cursen estudis a la nostra comunitat durant 10 mesos l'any i que hi resideixen amb famílies d'acolliment.


Els estudiants han vingut acompanyats per la presidenta de l'associació, Carme Barceló i, amb motiu de les festes de Nadal, han visitat el Parlament i han desitjat per a tot el poble balear un bon any 2016.

Per a Carme Barceló, "en aquest Parlament sempre hem estat ben rebuts". Al Parlament es troba constituït un intergrup parlamentari "des d'on el poble sharauí està rebent molt de suport i al qual està molt agraït". Per a la presidenta d'Escola en Pau, els sahrauís són "fills i néts de ciutadans que eren espanyols, que viuen en un campament de refugiats amb les pitjors condicions que es puguin imaginar i, malgrat tot, és un poble que lluita pacíficament per aconseguir que es respecti la realitat internacional i els seus drets humans"; per això "ens necessiten i és molt important que no els oblidem", ha finalitzat.

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha conclòs la recepció adreçant unes paraules als estudiants dient que "sou una part molt important d'esperança per al vostre poble d'una vida millor i lliure". Per això els ha encoratjat a "estudiar fort i amb intensitat perquè teniu una possibilitat de formació diferent i especial a la de molts dels vostres amics i companys dels camps de refugiats". "Per tant -ha continuat la presidenta- teniu una important responsabilitat de retornar amb esforç, dedicació i treball aquesta oportunitat especial; els vostres èxits han de ser l'orgull de la vostra gent i de les vostres famílies. Això també vos obrirà grans oportunitats personals en el futur, les que donen el coneixement i l'estudi". També la presidenta ha manifestat que "mai deixaré d'insistir que transmeteu als vostres la solidaritat del poble de les Illes Balears, que els digueu que molts compartim la vostra causa, que l'entenem i que no defallirem en donar-li suport. Volem que junts ajudem a fer que els nostres dos Pobles se segueixin coneixent, comprenent, respectant i ajudant l'un a l'altre".

Per acabar, el grup de nins i nines sharauís han realitzat una visita guiada per les principals estances del Parlament i han pogut conèixer la feina que s'hi realitza.

Més informació ...