Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acull la presentació de la Fundació CERMI Dones Illes Balears

15 de febrero de 2016

Durant l'acte s'ha lliurat el 'Premi CERMI.es 2015' en la categoria 'Millor Accció en benefici de les dones amb discapacitat' a la diputada al Parlament europeu, Rosa Estaràs.

Avui matí la sala d'Actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit la presentació de la Fundació CERMI Dones Illes Balears. Durant l'acte, l'eurodiputada popular Rosa Estaràs ha rebut el Premi Cermi.es en la categoria 'Fundació CERMI Dones-Acció en benefici de les Dones amb Discapacitat', que l'entitat ha concedit a l'europarlamentària balear pel seu treball al Parlament Europeu. Aquest premi reconeix Rosa Estaràs “per la seva incansable defensa dels drets de les dones i nines amb discapacitat de la Unió Europea, a través de la seva labor en el si de les institucions europees i internacionals”.

L'acte, organitzat pel Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat de les Illes Balears, ha estat presidit per Xelo Huertas, presidenta del Parlament, qui ha manifestat sentir-se "perfectament identificada amb els seus objectius d'avançar en el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat i aconseguir la plena ciutadania en igualtat de drets i oportunitats respecte a la resta de components de la societat". Durant el seu discurs, la presidenta del Parlament, qui ha aportat i analitzat xifres de l'última estadística sobre les persones amb alguna discapacitat a Espanya, demostra que les dones discapacitades "necessiten el màxim suport", per dues raons destacables; la primera la que ve significada per la seva condició de dona que perviu en la desigualtat de gènere, i la segona per l'especial significació del desempar per raó de les seves condicions socials i laborals". Per això, segons Huertas, "és imprescindible una defensa activa i efectiva de les dones amb discapacitat basada en els valors universals de no discriminació, igualtat d'oportunitats, inclusió social i autonomia personal". Per tant, ha afegit, "no podem permetre que als handicaps propis de la discapacitat se segueixin afegint els handicaps propis de la condició personal per raó del sexe". Pel que fa al premi a l'europarlamentària Rosa Estaràs, la presidenta del Parlament l'ha animada "a seguir treballant per aquest col·lectiu" i l'ha felicitada per aquest reconeixement.

Rosa Estaràs, al seu discurs de gratitud pel premi rebut, ha fet un repàs pel treball que es realitza des del Parlament europeu per les dones amb discapacitat hi ha manifestat que "les dones amb discapacitat tenen dret a tenir maternitat; la seva incapacitació ha de ser una excepció, no ha de ser la norma". Per a Estaràs, aquest premi és el que més il·lusió li ha fet rebre", i que ho ha fet amb "amb passió i emoció" des de "la seva terra".

A més de la presidenta del Parlament i de l'eurodiputada guardonada, han participat en l'acte els presidents del CERMI estatal i autonòmic, Luis Cayo PérezGuillem Febrer, la vicepresidenta executiva de la Fundació, Ana Peláez, i la coordinadora d'aquesta organització, Isabel Caballero. Un acte on han acudit representants de l'àmbit de la política i del Tercer Sector a Balears.

Més informació ...