Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament col·labora amb la III Lliga de Debat de la UIB

18 de febrero de 2016

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet,  han signat avui matí un nou conveni de col·laboració.

L'objecte d'aquest conveni, que ja fou signat durant les dues edicions anteriors, és regular la col·laboració entre el Parlament de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears per tal que aquesta organitzi la III convocatòria de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears.

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. Aquesta III Lliga de Debat es desenvolupa sobre dos temes: Cal demostrar un mínim de coneixements polítics per tenir dret de vot? (és el tema de la XII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives) i un tema entorn de la problemàtica dels refugiats a Europa que  encara s'ha de definir, perquè serà el de la VIII Liga de Debate Interuniversitario G9.

Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d’aquest conveni, s’incrementarà la recíproca cooperació que ja existeix i que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

El Parlament i la UIB han mantingut des de fa molts d'anys uns estrets vincles institucionals, mostra dels quals són, entre d'altres, els convenis de cooperació educativa per a estudiats de la UIB perquè puguin col·laborar en tasques i projectes de l'Àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial del Parlament.

D'acord amb el conveni signat avui, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la fase final de la Lliga de Debat i el lloc on se’n proclamaran els guanyadors. La cambra autonòmica col·laborarà econòmicament amb part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones  que, en representació seva, hagin de formar part del jurat.

A l’acte de signatura hi han assistit, juntament amb la presidenta, Xelo Huertas, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, Margalida Payeras, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana M. Seguí, el cap de gabinet de presidència, Antoni Jiménez, i la lletrada oficiala major del Parlament, Esperança Munar.

Més informació ...