Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la final de la III Lliga de Debat de la UIB

26 de febrero de 2016

Per tercer any consecutiu, la cambra autonòmica ha acollit la final de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears i s’han proclamat els guanyadors. La presidenta del Parlament Xelo Huertas ha donat la benvinguda a tots els participants.

 

Avui horabaixa, la sala de Plens del Parlament, ha acollit la celebració de la Final de la III Lliga de Debat Universitari de la UIB, que ha consistit en el debat de dues grans qüestions plantejades prèviament entre equips formats per estudiants. La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, els ha donat la benvinguda, així com la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí i el director general de Política Universitària i d'Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears, Juan José Montaño.

Els dos primers equips que avui han debatut al Parlament amb la pregunta Cal demostrar uns mínims de coneixements polítics per tenir dret a vot? han estat els de la Xarxa Vives, formada pels Menorquins (Ismael Marqués, Isaac Pons, Joaquim Villalon, Sergi Vinent i Miquel Casali) i pels Persuasius (Sebastián Salas, Andreu Miquel Amengal, Bernat Falcón i Caterina Elionor Muntaner).

Tot seguit, s'han enfrontat els equips finalistes del G9, amb el debat relatiu a si la crisis dels refugiats a Europa ha de contemplar accions militars, format per Los Cabinet (Luis Baena, Andreu capó, Kamil Zarzycki, Juan Morillas i Yusef Chaib) i Balear (Santiago Mascaró, María Lourdes Roca, Manuel Castilla, Antoni Ferragut i Raúl Bar).

Un cop finalitzats ambdós debats, s’ha reunit el jurat per deliberar la proclamació dels guanyadors que han resultar ser:

-         De la Xarxa Vives: Els Persuasius

-         De G9 d’Universitat: Los Cabinet

III Lliga de Debat de la UIB, amb la participació de 77 estudiants

El dilluns 22 de febrer va començar la III Lliga de Debat Universitari, a la qual es varen inscriure 77 estudiants (45 a la lliga del G9 i 32 a la de la Xarxa Vives), i avui han arribat a la final els equips esmentats. Els guanyadors representaran la UIB, al G9 que se celebrarà a Logronyo del 16 al 18 de març, i a la Xarxa Vives a València, del 25 al 29 d'abril.

Objectiu

La Lliga de Debat de la UIB ha tengut com objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne les dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. D’aquesta manera s’ha fomentat l’ús de la paraula entre l’estudiant sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha hagut de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat ha hagut de valorar capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Estreta col·laboració Parlament-UIB

Amb l’acte celebrat avui horabaixa a la sala de plens, s’incrementa la recíproca cooperació que ja existia entre el Parlament i la UIB, que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

D’acord al conveni de col·laboració signat el passat 18 de febrer amb la UIB, donant resposta a una resolució de la Mesa del Parlament. En aquest conveni s’establí el Parlament com a seu de la final de la lliga de debat, la col·laboració econòmica de la cambra en els premis per als equips guanyadors i la participació de dos representants del Parlament com a jurat.

Més informació ...