Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

La presidenta del Parlament inaugura la sessiĆ³ nacional del Parlament Europeu de Joves

14 d'abril de 2016

El Parlament Europeu dels Joves d’Espanya organitzen cada any una conferència anual a un lloc diferent de l'Estat. Joves d'entre 11 a 17 anys debaten temes que es tracten al Parlament Europeu. Enguany: la Igualtat.

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha inaugurat avui capvespre a la sala de Plens del Parlament, l'Onzena Sessió Nacional del Parlament Europeu dels Joves d'Espanya.  

El Parlament Europeu dels Joves d’Espanya (EYPE) és l’organització que representa a Espanya en el conjunt del Parlament Europeus dels Joves. Cada any 'organitza una conferència nacional a un lloc diferent d'Espanya, i aquest any s'ha decidit fer-la a les Balears. Consisteix en una trobada de joves d'11 a 17 anys que debaten temes que es tracten al Parlament europeu.

Avui al Parlament s'ha celebrat la cerimònia inaugural i el debat que properament desenvoluparan els joves, se centra en un dret bàsic i fonamental de totes les persones: la igualtat. Per a Marta Rosique, coordinadora de l'equip organitzador, "hi ha resolucions de la comissió europea que s'han acabat aplicant al peu de la lletra d'acord als nostres debats i conclusions".

La presidenta del Parlament Xelo Huertas, al seu discurs de benvinguda, ha manifestat que "les iniciatives que sorgiran d’aquestes sessions nacionals, seran una recompensa i aportaran millores als moments crítics que estam vivint" i que "en aquets moments s’estan tramitant en el Parlament de les Illes balears temes que afecten a la igualtat de gènere: una Proposició de Llei per a Garantir els Drets de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Inter sexuals i per eradicar la fòbia i un Projecte de  llei d'igualtat de dones i homes". 

Per  a la presidenta del Parlament, el tema de la igualtat "dóna encara molt de debat i és necessària la creació de polítiques socials, culturals  i econòmiques que actuïn sobre aquest dret de tota la humanitat i sobretot en el camp de les persones mes desfavorides o també ara amb tota la problemàtica dels refugiats procedents de Síria".

A l'acte d'inauguració també han intervingut la vicerectora de la Universitat de les Illes Balears, Margalida Payeras, el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, les organitzadores de la conferència nacional de Mallorca 2016, Laura Grau i Marta Rosique i el president de la Conferència Nacional de Mallorca 2016, Ilir Kola.