Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la presentació de la Memòria Projecte Home Balears 2015

9 de junio de 2016

Un acte molt esperat atès el seu aspecte d'observatori de la realitat de la prevenció, el tractament i la reinserció social de les addiccions.

Per primera vegada, el Parlament de les Illes Balears ha tingut l’honor d’acollir la presentació de la Memòria Projecte Home Balears 2015. L’acte, celebrat avui matí a la sala d’actes de la cambra, ha comptat amb nombrós públic i ha estat presidit per Vicenç Thomàs, vicepresident primer del Parlament, per delegació de la presidenta Xelo Huertas i per Bartomeu Català, president de Projecte Home Balears. La presentació ha estat conduïda per Jesús Mullor, director general de Projecte Home Balears.

El 26 de juny és el Dia Internacional de la lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues. Aquest dia, establert per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 1987, serveix per recordar l'objectiu convingut pels estats membres de les Nacions Unides de crear una societat internacional en la qual no es facin servir indegudament les drogues.

En commemoració d'aquest dia, Projecte Home Balears ha presentat cada any els resultats de la seva Memòria Anual, convertint-se en un acte molt esperat atès el seu aspecte d'observatori de la realitat de la prevenció, el tractament i la reinserció social de les addiccions.

Després de la presentació de la memòria, s'ha obert el torn a la participació de persones implicades directa o indirectament en Projecte Homes Balears. Aleshores, han intervingut testimonis d’un familiar d’un usuari, de quatres altes terapèutiques i d’un professional terapeuta.

Memòria. Notes destacades.

De la memòria presentada podem destacar l’augment de les persones ateses a Projecte Home Balears. El 2015 varen rebre atenció terapèutica 1.378 persones, un 5% més que el 2014; l’increment progressiu de la mitjana d’edat (36,4 anys), 5 anys respecte a 2001; un 40,2% de les persones ateses el 2015 tenien 40 o més anys; i finalment, un 64,2% de les persones ateses que varen ingressar a tractament l’any 2015 tenien l’alcohol o la cocaïna com a principal substància de referència.