Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Xelo Huertas recorda el compromís que té el Parlament balear amb el poble Sahrauí

28 de julio de 2016

"Estam compromesos amb el vostre poble i amb les vostres demandes i problemes", ha afirmat la presidenta del Parlament durant la recepció als infants sahrauís que participen al programa 'Vacances en Pau'.

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha rebut a la sala de Passes Perdudes del Parlament els infants sahrauís que participen en el programa de 'Vacances en Pau'. També han assistit a la recepció els parlamentaris Baltasar Picornell, Montserrat Seijas, Olga Ballester, Conxa Obrador i Maria Antònia Sureda.

La presidenta durant les paraules de benvinguda ha manifestat el "desig que vos sentiu com si fóssiu a casa vostra i que pugueu gaudir d'aquests dies de les nostres illes, de la gent que aquí vos estima, a vosaltres i a tot el poble Sahrauí. Quan torneu a casa vostra i converseu amb els vostres familiars i amics, volem que ens recordeu com una gent que vos té molta consideració i que estam compromesos amb el vostre poble i amb les vostres demandes i problemes; els vostres problemes també són els nostres. Sempre sereu benvinguts a les Illes Balears, ara i en el futur". La presidenta ha clos la benvinguda fent memòria del secretari general del Front Polisari, Mohamed Abdelaziz, que fa pocs emesos ens va deixar i ha volgut fer notar "la seva feina en pro del vostre poble".

La presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, ha explicat que "la presència d'aquests petits ambaixadors fa visible la injustícia del que és objecte el seu poble des de fa 40 anys a causa d'un conflicte que la comunitat internacional s'entossudeix a no resoldre". Rosselló ha afirmat que "en nom d'aquest poble vull aprofitar per agrair públicament el suport continuat que dóna aquest Parlament a les mocions en suport al dret al referèndum d'autodeterminació i al respecte als drets humans en els territoris del Sàhara occidental ocupats pel Marroc". Rosselló, també ha aprofitat la visita per anunciar la notícia que el Tribunal de Rabat de cassació havia anul·lat el judici als 23 activistes condemnats a cadena perpètua.

El programa 'Vacances en Pau' és un projecte humanitari de caràcter solidari, centrat en l'acollida d'infants sahrauís d'edats compreses entre els 10 i 12 anys per part de famílies de les illes balears. Enguany han vingut 98 nins sahrauís, dels quals 6 viuran a Menorca i 6 a Eivissa, mentre que la resta (86) seran acollits a Mallorca.

Més informació ...