Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la inauguració del 68È Congrés de la Comissió Internacional per a l'estudi de la Història de les Institucions Representatives i Parlamentàries

6 de septiembre de 2016

El Parlament ha acollit avui horabaixa, l'acte d'obertura i lliçó inaugural del 68È Congrés de la Comissió Internacional per a l'estudi de la Història de les Institucions Representatives i Parlamentàries, ICHRPI.

La presidenta, Xelo Huertas, durant les paraules de benvinguda ha manifestat "Crec que és important per a vostès, els acadèmics que reconstrueixen i donen sentit al passat, i per a nosaltres els polítics, que intentem donar forma al present i que pretenem, no sempre amb èxit, configurar el futur, que no perdem de vista que el que fem es refereix a persones, ciutadans, grups humans que son víctimes  o els beneficiaris de les nostres accions i reflexions". "La nostra comunitat és un marc molt adequat per a les seves reflexions, per la multiculturalitat històrica de la mateixa, pel nostre tradicional acolliment de visitants i per una mil·lenària tradició de representativitat i parlamentarisme que s'alimenta de la cultura mediterrània de la qual som hereus directes".

A continuació han intervingut  el director del  Departament de Ciències Històriques i Teoria  de les Arts, Sebastià Serra i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

El President de la ICHRPI, Joseba Agirreazkuenaga,  ha estat l'encarregat d'impartir la conferència inaugural amb el títol: "80è Aniversari de la fundació de la ICHRPI, 1936-2016".

El Congrés s'estendrà fins a dia 9 de setembre, a diverses seus, entre elles el Parlament, en sessions simultànies de matí i de capvespre.

Durant quatre dies, més d’un centenar d’investigadors d’universitats d’arreu del món (Espanya, Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Hongria, Polònia, Romania, Croàcia, Xina, Brasil, Xile, Argentina, EUA...) presentaran les seves recerques sobre  temàtica parlamentària.

 LA COMISSIÓ

La Comissió Internacional d’Història Parlamentària (International Comission for the History of Representative and Parlamentary Institutions, ICHRPI) és una comissió afiliada al Comitè Internacional de Ciències Històriques que fou fundada el 1936, i per tant, enguany compleix 80. El seu objectiu és la discussió i publicació de recerques sobre les institucions representatives i parlamentàries, en contraposició als corrents antiparlamentaris que es donaven a l’Europa d’entreguerres. Entre les activitats de la ICHRPI destaquen els congressos anuals, les sèries d’estudis i la publicació de la revista semestral Parliaments, Estates and Representation.  

Més informació ...