Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament convida a descobrir el seu fons artístic durant la Nit de l'Art 2016

16 de septiembre de 2016

Aquest dissabte, a partir de les 19.00 hores i fins a mitjanit, el Parlament torna a obrir les portes a la ciutadania amb motiu de la Nit de l'Art, amb una exposició fotogràfica d'Óscar Pipkin

Enguany, el Parlament de les Illes Balears participa per cinquena vegada en la celebració de la Nit de l'Art; una nit, on les galeries d’art i els artistes omplen amb les seves obres el centre històric de Palma, mentre milers de visitants es disposen a explorar i a descobrir les exposicions, les instal·lacions i la perfomance més destacades de la temporada artística.

El Parlament, obrirà les portes aquest dissabte, dia 17, des de les 19.00 fins a les 24.00 hores, perquè tots els ciutadans i ciutadanes que participin en la festa de la Nit de l’Art de Palma puguin visitar l'edifici del Parlament i les obres d’art que contenen les estances principals de l’antiga seu del "Círculo Mallorquín".

Exposició d'Óscar Pipkin

Per a l'edició d'enguany ens trobam una novetat: un muntatge expositiu vinculat al documentalisme i al fotoperiodisme,  a càrrec del fotògraf de premsa Óscar Pipkin: “El mirall i la memòria. 50 anys de fotoperiodisme”. A través de les seves instantànies publicades a diaris d’arreu del món, podrem gaudir d'una selecció fotogràfica d’alguns personatges rellevants de la vida social, política i cultural que han viscut o visitat les Illes Balears.

A l’edifici, s’hi podrà entrar pel carrer Conquistador, on s’ubica la sala d’actes (antiga seu del "Círculo de Bellas Artes") i on s'hi troba instal·lada l'exposició de Pipkin.

També s’hi podrà accedir pel carrer Palau Reial, que dóna accés a la planta noble, declarada Monument Historicoartístic Local per l’Acadèmia de San Fernando de Madrid. En aquesta planta hi ha exposades pintures de l'antic "Círculo Mallorquín" de: Rosselló, Pizá, Cerdà, Ribas; i obres adquirides pel mateix Parlament: Torrent, Vives Llull, Puget, Tarrassó i Maraver , entre d'altres.

En aquesta planta l’estança més important és la sala de Plens, que conserva tots els elements pictòrics, escultòrics, arquitectònics i ornamentals dissenyats per Ricard Anckermann.

Al costat de la Sala de Plens trobam la sala de Passes Perdudes decorada amb dos grans quadres que guanyaren el concurs de pintura que realitzà el "Círculo Mallorquín" a finals del segle XIX. Un és de Ricard Anckermann, Entrada de Jaume I a Madina Mayurqa, i l’altre és de Joan Bauzà, Entrada de Carles V a la Ciutat de Mallorca.

També es podrà visitar la sala del Senat, antiga sala de tertúlia del "Círculo", que manté la decoració i el mobiliari originals amb els retrats dels qui han estat presidents de la cambra i de SSMM els reis emèrits d'Espanya; i la sala Montenegro, denominada així per les magnífiques pintures de l’artista mexicà Roberto Montenegro realitzades l’any 1919.

També l'art i la música es conjugaran en aquesta nit en el Parlament i, així, en el decurs de la visita es podrà, alhora, gaudir d'uns concerts musicals.

Més informació ...
Documents