Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Milers de ciutadans visiten el Parlament durant la Nit de l'Art 2016

17 de septiembre de 2016

Més de 3.000 persones visitaren ahir el Parlament. La Cambra tornà a obrir les seves portes a la ciutadania amb motiu de la Nit de l'Art, amb una exposició fotogràfica d'Óscar Pipkin.

El Parlament tornà a obrir ahir vespre les seves portes als ciutadans i a les ciutadanes durant la festa de la Nit de l’Art de Palma perquè també poguessin visitar l'edifici del Parlament i gaudir de les obres d’art que contenen les estances principals de l’antiga seu del "Círculo Mallorquín".

Des de les 19.00 hores fins a les 24.00 hores, varen visitar l'edifici més de 3.000 persones. Com a novetat d'enguany, els ciutadans han pogut visitar l'exposició del fotògraf de premsa Óscar Pipkin: “El mirall i la memòria. 50 anys de fotoperiodisme”; una selecció d'instantànies publicades a diaris d’arreu del món d’alguns personatges rellevants de la vida social, política i cultural que han viscut o visitat les Illes Balears.

Els ciutadans que s'aproparen ahir vespre al Parlament, varen poder visitar la planta noble de la cambra, declarada Monument Historicoartístic Local per l’Acadèmia de San Fernando de Madrid, on hi ha exposades pintures de l'antic "Círculo Mallorquín" (Rosselló, Pizá, Cerdà, Ribas); i obres adquirides pel mateix Parlament (Torrent, Vives Llull, Puget, Tarrassó i Maraver), entre altres. En aquesta planta, l’estança més important, i la que va cridar més l'atenció dels visitants, és la sala de Plens, que conserva tots els elements pictòrics, escultòrics, arquitectònics i ornamentals dissenyats per Ricard Anckermann.

Al costat de la Sala de Plens, es troba la sala de Passes Perdudes decorada amb dos grans quadres que guanyaren el concurs de pintura que realitzà el "Círculo Mallorquín" a finals del segle XIX. Un és de Ricard Anckermann, Entrada de Jaume I a Madina Mayurqa, i l’altre és de Joan Bauzà, Entrada de Carles V a la Ciutat de Mallorca.

També, durant aquesta nit passada, les persones que s'han apropat al Parlament, han pogut entrar a la sala del Senat, antiga sala de tertúlia del "Círculo", que manté la decoració i el mobiliari originals amb els retrats dels qui han estat presidents de la cambra i de SSMM els reis emèrits d'Espanya; i a la sala Montenegro, denominada així per les magnífiques pintures de l’artista mexicà Roberto Montenegro realitzades l’any 1919.

Com a l'edició de l'any passat, la visita s'ha conjugat en aquesta Nit de l'Art amb l'actuació de conjunts musicals.

Més informació ...
Documents