Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El discurs de la presidenta del Govern clou la primera sessió del Debat sobre l'orientació política general del Govern

20 de septiembre de 2016

El Ple es reprendrà demà a les 10.00 hores amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris.

El Debat sobre l'orientació política general del Govern ha començat amb la intervenció de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i ha tengut una durada d'una hora i mitja.

Demà, a partir de les 10.00 hores, s'iniciarà la segona sessió plenària amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris.  

Aquest ha estat el primer debat de la IX legislatura que ha afrontat Armengol sobre l'orientació de política general del Govern. L’any 2015 no n’hi hagué perquè s’havia celebrat el debat d’investidura. Des de la primera legislatura, el 1983, i amb el plenari que comença demà, la cambra haurà celebrat trenta-un debats generals, deu amb Gabriel Cañellas, un amb Cristòfol Soler, set amb Jaume Matas (primer i segon mandat), vuit amb Francesc Antich (primer i segon mandat), quatre amb José Ramón Bauzá i un amb Francina Armengol.

 

Seqüència del debat de demà dimecres

 Demà dimecres, a partir de les 10.00 h, la sessió es reprendrà amb les intervencions dels portaveus dels set grups parlamentaris, per aquest ordre: Popular, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, El Pi-Proposta per les Illes Balears, MÉS per Menorca, Mixt (Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía), Mixt (Gent Per Formentera-PSIB) i Socialista, que disposaran de 30 minuts i d’una rèplica de 10 minuts cadascun (el Grup Mixt es dividirà el seu temps, 15 minuts per a cada formació). La intervenció de la presidenta del Govern per contestar a cada grup parlamentari no tendrà limitació de temps i ho podrà fer individualment o de manera global. 

Conclòs el debat, s’obrirà un termini de quaranta-vuit hores durant el qual els grups podran presentar propostes de resolució davant la Mesa amb un màxim de deu per grup més dues per cada diputat i/o diputada que en formi part. La Mesa admetrà les que siguin congruents amb la matèria objecte del debat i no signifiquin qüestió de confiança o moció de censura al Govern.

Seguiment del Ple

 Les sessions plenàries  de demà i passat demà podran ser seguides en directe a través de l’emissió de la web del Parlament www.parlamentib.es i d'IB3 Televisió.