Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acull la presentació d'un manifest per exigir la millora del finançament autonòmic

24 d'octubre de 2016

El Cercle d’Economia de Mallorca ha presentat al Parlament un manifest per promoure un nou model de finançament autonòmic que posi fi als gregues que pateixen les Illes Balears.

El Parlament de les Illes Balears ha acollit avui capvespre la presentació d’un manifest encapçalat pel Cercle d’Economia de Mallorca ‘Per la reforma del sistema de finançament’ que reivindica un finançament autonòmic més just, un nou Règim Fiscal i la millora de dotació de competències i de les inversions estatals. El document compte amb el suport d’aproximadament mig centenar d’institucions de les illes que es constitueixen en una plataforma reivindicativa.

Just abans de la presentació, el president del Cercle d’Economia de Mallorca, Andreu Rotger,  ha estat rebut en audiència per la presidenta del Parlament Xelo Huertas a la sala Montenegro.

Tot seguit, i ja a la sala d’actes de la cambra, on s’hi ha congregat nombrós públic, la presidenta, Xelo Huertas, ha obert la sessió amb unes paraules de benvinguda i de presentació. Per a la presidenta ‘pel que sembla, si hi ha algun aspecte en el que totes les forces polítiques  estam d’acord, és amb la insuficiència de recursos per fer front als reptes de futur de la nostra Comunitat’. Però ‘malgrat aquest acord unànime hem estat incapaços de transmetre aquestes necessitats a quin ho poden fer possible’. ‘És per això que crec fonamental la implicació de tota la societat civil Balear en aquest empeny i vostès representen perfectament aquest necessari impuls i per això em permeto felicitar-los per la iniciativa que, com no pot ser d’altre manera, espero sigui el mes exitosa possible’.

Per la seva part Andreu Rotger, president del Cercle d'Economia de Mallorca, ha pronunciat el discurs introductori del manifest de la plataforma ‘Per la reforma del sistema de finançament’ on es reclama “als partits polítics una reforma urgent del sistema de finançament que corregeixi tants d’anys de finançament injust’.

La lectura del ‘Manifest per la Reforma del Sistema de Finançament’, ha anat a càrrec de Margalida Jordà, presidenta d'EAPN-IB (European Anti-Poverty Network) i de Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, i Assia Ivanova i Sebastià Salas, han relacionat les entitats i associacions adherides.

L’acte ha conclòs amb el lliurament del Manifest a les autoritats balears presents i amb una fotografia de família a les escales de l’entrada del la seu de la cambra autonòmica.

Més informació ...