Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Persones amb discapacitat reclamen més oportunitats des del Parlament

2 de diciembre de 2016

L’acte d'avui, organitzat per la UNAC, s’emmarca dins del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra demà a nivell mundial.  

Avui matí, el Parlament de les Illes Balears ha acollit  una sessió plenària extraordinària organitzada per la Unió d'Associacions, Centres i Federacions d'Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), on han intervingut cinc ponents que, com a “diputats per un dia”, han explicat les experiències i dificultats en el món laboral i personal dels discapacitats. 

La sessió ha estat presidida per Xelo Huertas, presidenta del Parlament, juntament amb Joana Aina Campomar, secretària primera de la Mesa, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, i Tomàs Arbona, president d’UNAC.

La presidenta del Parlament, qui ha encetat l'acte i ha donat la benvinguda als assistents, ha manifestat que “des del Parlament hem volgut fer un petit esforç i pensem que ara sí podem garantir un accés digne a totes les nostres instal·lacions a tothom. L’accés al nostre altre edifici, el Ramon Llull, que no gaudia d’unes condicions prou dignes d’accessibilitat per les persones amb cadira de rodes o mobilitat reduïda ha estat habilitat. Sabem que no és suficient, que hem de persistir, que les limitacions són moltes, però estam contents d’anar posant el nostre gra d’arena i escoltarem atentament tots els vostres suggeriments”.

Per a Huertas, “segueix havent-hi encara molta feina per fer". Per això ha encoratjat als assistents a no "defallir en les vostres demandes", i a continuar "amb el grau de militància necessari per fer-vos escoltar". "La vostra lluita és la lluita de tots perquè sou els nostres pares i mares, els nostres germans i germanes, els nostres fills i filles, i tots i cada un de nosaltres podem veure’ns algun dia en la vostra situació. Tot allò que avanceu o feu per tota la societat en el seu conjunt, perquè sigui més justa i més solidària, ho feu per tots  nosaltres”.

Tot seguit s’ha donat la paraula als cinc ponents els quals, com si fossin portaveus de grups parlamentaris, han exposat la seva visió personal sobre el món de la discapacitat i han defensat i han reivindicat millores per a tot el col·lectiu. Les persones que han intervingut han estat: Víctor Garau Alfaro (ASNIMO), Margarita Hernández Vinent (FSIB), Manuel Zafra Carmona (ASPROM), Maribel Morueco Alonso (APNAB) i Jordi Llabrés (Patronat d’Inca).  

A continuació el director de la UNAC, Tomàs Arbona, ha formulat algunes propostes "amb la finalitat de seguir fent passes perquè la nostra comunitat continuï avançant en el camí de la transparència, la igualtat i la justícia social”.

Per acabar, Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, ha contestat a cada un dels intervinents i ha compartit les seves reivindicacions.

En aquesta sessió plenària especial hi han assistit nombrosos ciutadans, familiars i representants de les associacions, diputats i diputades: Conxa Obrador (Socialista), Alberto Jarabo (Podem Illes Balears), Olga Ballester (Mixt Ciutadans), Margarita Prohens (Popular), Maria Antònia Sureda (El Pi) i Sílvia Cano (Socialista). També hi ha assistit la delegada del Govern de l'Estat, Maria Salom.

 

 

Més informació ...