Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament aprova per assentiment una declaració institucional sobre persones refugiades

13 de diciembre de 2016

S'insta al Govern espanyol a acomplir el seus compromisos internacionals en matèria de refugiats. De la mateixa manera, minuts abans d'iniciar el plenari, en el sala de Passes Perdudes del Parlament, un grup de diputats i diputades de tots els grups parlamentaris han llegit al costat d'activistes d'aquesta organització, els 30 articles de la “Declaració Universal dels Drets Humans” proclamada en 1948.

Aquest matí  els grups parlamentaris han aprovat per assentiment en sessió plenària, la “Declaració institucional sobre persones refugiades” a proposta d'Amnistia internacional Illes Balears. Aquesta declaració insta el Govern espanyol al fet que compleixi amb els seus compromisos acordats amb la Unió Europea d'acollir a 17.337 persones.

De la mateixa manera, minuts abans d'iniciar el plenari, en el saló dels Passos Perduts del Parlament, un grup de diputats de tots els grups parlamentaris han llegit al costat d'activistes d'aquesta organització, els 30 articles de la “Declaració Universal dels Drets Humans” proclamada en 1948.

Aquests actes posen fi a les accions organitzades per Amnistia Internacional Illes Balears amb motiu de la celebració de el “Dia Internacional dels Drets Humans” del passat 10 de desembre.

Al Parlament balear, els dies 5, 7, 9 i 12 de desembre la sala dels Passos Perduts del Parlament Balear ha acollit una exposició que ha repassat la trajectòria de 37 anys de l'organització en Balears. També es va projectar de forma contínua un vídeo que recull les principals accions del grup local de Mallorca, un dels grups pioners d'Amnistia Internacional Espanya que defensa en Balears els drets humans des de 1979.

Més informació ...