Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la final de la IV Lliga de Debat de la UIB

24 de febrero de 2017

Per quart any consecutiu, la cambra autonòmica ha acollit la final de la Lliga de Debat de la Universitat de les Illes Balears i s’han proclamat els guanyadors. El president del Parlament Baltasar Picornell i el rector de la UIB, Llorenç Huguet han lliurat els premis.

 

Avui horabaixa, la sala de Plens del Parlament de les Illes Balears, ha acollit la celebració de la final de la IV Lliga de Debat Universitari de la UIB, relativa a la discusió dialèctica de dues grans qüestions plantejades prèviament entre equips formats per estudiants.

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat aquesta IV Lliga de Debat Universitari, a la qual s’han inscrit 62 alumnes i que s'ha dividida en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. A  la Lliga de Debat del G9 hi ha participat 34 estudiants, dividits en 11 grups (10 de Mallorca i 1 d'Eivissa), mentre que a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives ho han fet 15 alumnes, dividits en 4 grups (3 de Mallorca i 1 de Menorca). 

Les eliminatòries d'aquesta competició d'oratòria s’han desenvolupat entre els dies 21 al 23 de febrer a Sa Riera, i han resultat finalistes, per part de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives els equips ‘Sentit Comú’ i ‘Persuasius’ i,  per part de la Lliga de Debat del G9, els equips ‘Medeas’ i ‘Derecho UIB’.

Final al Parlament i guanyadors

La vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, Joana Maria Seguí, ha encetat el combat dialèctic de la final que s'ha celebrada avui a la sala de les Cariàtides del Parlament entre els esmentats finalistes. Els equips 'Sentit Comú’ i ‘Persuasius’ han debatut sobre la pregunta: Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació? Mentre que, els equips 'Medeas’ i ‘Derecho UIB’ ho han fet en relació a la pregunta: Les xarxes socials han modificat la llibertat d’expressió?

Un cop finalitzats ambdós debats, s’ha reunit el jurat per deliberar la proclamació dels guanyadors que han resultat ser:

-         De la Xarxa Vives: Persuasius

-         De G9 d’Universitat: Derecho UIB

Han lliurat els premis el president del Parlament Baltasar Picornell, i el rector de la Universitat de les Illes Balears Llorenç Huguet, qui han pogut adreçar unes paraules als participants als quals han qualificat de 'dignes representants de la paraula al Parlament de les Illes Balears'.

Objectiu

La Lliga de Debat de la UIB ha tengut com objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne les dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries. D’aquesta manera s’ha fomentat l’ús de la paraula entre l’estudiant sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha hagut de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat ha hagut de valorar capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Estreta col·laboració Parlament-UIB

Amb l’acte celebrat avui horabaixa a la sala de plens, s’incrementa la recíproca cooperació que ja existia entre el Parlament i la UIB, que és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

D’acord al conveni de col·laboració signat el passat 22 de febrer amb la UIB, donant resposta a una resolució de la Mesa del Parlament. En aquest conveni s’establí el Parlament com a seu de la final de la lliga de debat, la col·laboració econòmica de la cambra en els premis per als equips guanyadors i la participació de dos representants del Parlament com a jurat.

Més informació ...