Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

La Universitat de Saragossa guanya la final de la Lliga de Debat Interuniversitari del G9

24 de marzo de 2017

El president del Parlament, Baltasar Picornell, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han lliurat els premis.

El Parlament ha acollit avui matí la Final de la IX Lliga de Debat Interuniversitari del G9, organitzada per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i que ha enfrontat els estudiants de la Universitat de Cantàbria i de la Universitat de Saragossa. El guanyador de la final ha estat l’equip de la Universitat de Saragossa que ha defensat la postura en contra en relació al tema de debat sobre si les xarxes socials han modificat la llibertat d’expressió.

Per elegir els dos finalistes, durant dos dies, a l’edifici de Sa Riera a Palma, s’ha desenvolupat la Lliga on hi han participat 42 estudiants de les universitats de Cantàbria, Castella-la Manxa, Extremadura, la Rioja, Oviedo, País Basc, Pública de Navarra, Saragossa i Illes Balears, que integren el G9.

Per encertar la final al Parlament, el vicepresident primer, Vicenç Thomàs, ha donat la benvinguda a tots els participants de la Lliga, ha encoratjat els estudiants a continuar treballant en el camp de l’oratòria "per formar-se com a ciutadans", ha donat l’enhorabona a la Universitat de les Illes Balears per l’organització de la Lliga i ha manifestat la voluntat de la institució parlamentària de continuar col·laborant amb l’educació universitària.

Tot seguit, i després de les intervencions de la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí, i de la vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, Margalida Payeras, s’ha iniciat combat dialèctic entre ambdues universitats. En finalitzar el debat, el jurat s’ha retirat a deliberar per finalment anunciar el guanyador de la final: la Universitat de Saragossa. L’equip guanyador d’aquesta competició ha rebut un premi de 3.000 euros, i el segon classificat, un premi de 2.000 euros. També s'ha lliurat el premi al millor discurs que ha estat per Alberto González, de la Universitat d'Extremadura. A l’acte de lliurament de premis hi han assistit el president del Parlament, Baltasar Picornell, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet.

La Lliga de Debat Interuniversitari és una iniciativa del Grup 9 d’Universitat que té com a objectiu fomentar entre els estudiants el diàleg i la confrontació d’idees en públic, com a exercici de convivència i desenvolupament de les habilitats personals de recerca d’informació, anàlisi, expressió oral, actitud d’escolta, treball en equip i rapidesa de rèplica.

La Final d’aquesta Lliga s’ha celebrat al Parlament gràcies a l’acord que figura al conveni que se signà el passat 22 febrer entre la cambra autonòmica i la UIB.

Més informació ...