Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

IES Alc├║dia i San Cayetano guanyen la gran final del Debat a l'Aula celebrada al Parlament

7 d'abril de 2017

Estudiants d’Eso i batxillerat han debatut a la sala de les Cariàtides sobre la utilitat dels iPads en l’educació i sobre la necessitat d’una llei de l’eutanàsia a Espanya; també s’ha celebrat el concurs d’oratòria amb temes sobre la monarquia i la justícia amb els joves i els adults, entre altres.

Avui horabaixa la sala de plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit la final de la segona edició "Debate en el Aula", organitzada per Clave Consulting, amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de l’Educació i del Govern de les Illes Balears.

El President del Parlament, Baltasar Picornell, els ha donat la benvinguda en nom de la institució autonòmica i ha manifestat que “no som ésser aïllats, som éssers socials, vivim envoltat d’altres persones, persones amb les quuals no sempre compartim el punt de vista. Per això, el debat ben informat i argumentat és la base d’una bona convivència”. Picornell ha desitjat molta sort a totes i a tots els participants i ha conclòs les seves paraules de benvinguda amb l’afirmació que “la paraula i el debat vencin la imposició”. També han adreçat unes paraules als joves estudiants Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, titulats i Ocupabilitat de la UIB, i Sebatián Mandilego, degà de doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de l’Educació de les Illes Balears.

La final, presentada per Claudia Velásquez, directora de Clave consulting i organitzador del ‘Debate en el Aula’ i conduïda per Víctor Pinya, s’ha iniciat amb el Club de Debat, on alumnes de 2n d’Eso de l’IES d’Alcúdia i del Col·legi Sant Vicenç de Paül, ha argumentat en contra i a favor sobre si era adequat l’ús dels iPads com a eines de treball dins de l’aula.

Tot seguit s’ha desenvolupat el Concurs d’Oratòria per 6è d’Educació Primària i Eso amb les categories de català, castellà i anglès.

Finalment, s’ha celebrat la final de la Lliga de Debat de Batxillerat amb els equips dels col·legis San Cayetano i Cide de Palma,  els quals han debatut, amb arguments a favor i en contra, sobre l’aprovació una llei d’eutanàsia a Espanya.

El guanyador del Club de Debat ha estat l'IES d'Alcúdia i el guanyador del Debat de Batxillerat ha estat San Cayetano de Palma.

A aquesta lliga de debat els joves estudiants (18 equips i 43 debats) no només han pogut aprendre a exercir l'art de la retòrica, sinó que també han pogut desenvolupar l'esperit crític i formar les seves pròpies opinions al mateix temps que han pogut investigar i reflexionar sobre els problemes que afecten les seves comunitats.