Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament escolta la societat civil a Menorca

21 d'abril de 2017

Ahir es reuní amb associacions i entitats menorquines durant el viatge institucional a l’illa.

 

El President del Parlament, Baltasar Picornell, durant la visita institucional que va realitzar ahir a Menorca, a més de reunir-se el matí amb la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, i els consellers i diputats de l’illa, va mantenir una sèrie de reunions amb associacions i entitats civils de Menorca per conèixer de primera mà la seva realitat.

Al matí, va visitar el centre de dia i el taller ocupacional d'Asinpros (Associació insular d'atenció a persones amb discapacitat de Menorca), acompanyat pel seu president Manuel Solá i la resta de la junta directiva. Aquesta associació de Maó enguany celebra els 50 anys.

A l'horabaixa, el president Picornell es reuní amb tres entitats més de la societat civil menorquina: la Plataforma Afectats Hipoteca Menorca, la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca i l'Obra Social Menorca.

La PAH Menorca mostrà una especial preocupació pels lloguers. Explicaren al president que la gravetat ara no residia tant en l’execució d’hipoteques, sinó en la gent que vol accedir a un lloguer i no podia, bé perquè s’ha encarit molt en els darrers anys, bé perquè no n’hi ha de disponibles, perquè es destinen a lloguer turístic. Pel que fa a la llei d’habitatge consideraren que aquesta iniciativa legislativa hauria de contemplar i especificar el lloguer social i que anàs d’acord amb els ingressos de les persones. En aquest sentit, manifestaren que garantir un mínim d’ingressos per poder accedir a un habitatge de l’IBAVI, era una errada, perquè hi havia gent que tenia situacions de precarietat laboral o aturs de llarga durada. Finalment, consideraren que la necessitat d’ampliar el parc públic d’habitatges per impedir que el mercat sigui l’únic que en reguli els preus.

També en relació als habitatges de l’IBAVI s’expressà l’Obra Social de Menorca. Els membres d’aquesta entitat, es reuniren també amb el president del Parlament, acompanyats de Maria Jesús Rivera, a qui a finals de l’any passat se li va lliurar un habitatge a Ferreries amb greus deficiències. Ambdues entitats mostraren molta preocupació per la gran quantitat de pisos buits que proliferen a les diferents localitats i pel desenvolupament del lloguer turístic.

D’altra banda, Picornell es reuní també amb representants de la plataforma Benvinguts Refugiats Menorca i del col·lectiu Refúgiame. Ambdues entitats promouen activitats diverses per captar doblers i enviar-los als diferents camps de refugiats sirians existents. Així mateix, han instat el president del Parlament a treballar per la unió de les diferents comunitats autònomes que, com la nostra, volen acollir refugiats. Consideraren que totes juntes podrien fer més força davant del Govern central, amb l’objectiu de complir el compromís assolit davant la Unió Europea.

 Asinpros

PAH Menorca