Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament escolta la societat civil d'Eivissa i Formentera

28 d'abril de 2017

S'ha reunit amb associacions i entitats civils durant el viatge institucional a les Pitiüses.

 

El President del Parlament, Baltasar Picornell, durant la visita institucional que inicià dimecres a Formentera i que finalitzà ahir capvespre a Eivissa, a més de reunir-se amb els presidents dels consells de Formentera, Jaume Ferrer, i del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, i amb els consellers insulars i diputats elegits per cada una de les illes, on es va debatre assumptes relatius  a les problemàtiques de l'illa com la proliferació de vehicles de lloguer, el lloguer turístic vacacional i la proliferació de fondejos,  celebrà reunions amb membres de nou associacions, entitats o plataformes de l'àmbit social, educatiu, sociosanitari o ecologista de les illes. 

D'aquesta manera, després del viatge a Menorca de la setmana passada, el president Picornell ha continuat amb les visites a les illes amb la finalitat d'acostar la institució parlamentària i conèixer de primera mà la realitat de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears.

Just en arribar a Formentera, ha celebrat una reunió amb el Fòrum per la Memòria d'Eivissa i Formentera, amb Artur Parrón i Santiago Colomar. La Llei per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme aprovada i la Llei de memòria històrica, que actualment es troba en tramitació parlamentària, centraren la reunió.

A Eivissa, a la seu del consell insular, s'ha reunit amb la Plataforma Sociosanitària, la qual representat fins a 17 associacions i 2.500 persones, que traslladaren al president la reclamació d'una millor accessibilitat als processos de subvencions per associacions petites com les que formen part de la Plataforma.

A continuació el president celebrà una reunió conjuntament amb el GEN-GOB Eivissa, Amics de la Terra i Prou. Aquestes entitats han argumentat al president que la llei que ha de regular el lloguer turístic hauria de tenir en compte les diferents realitats de les illes. Han coincidit que a Eivissa la situació és d'emergència i que aquest fet 'no es contempla' al projecte de llei. Els membres de les esmentades entitats, han abordat la problemàtica de l'accés als habitatges i també del col·lapse d'infraestructures, com per exemple les carreteres. Han platejat la necessitat no de només d'invertir en lloguers socials, sinó de lluitar veritablement contra l'especulació.

Durant la reunió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Eivissa (PAH-Eivissa), els seus membres han reclamat més concreció i garanties per al lloguer social. Han considerat, durant la reunió amb el president del Parlament, que en el cas dels habitatges socials de compra, moltes vegades es fa amb ells negoci i al final es revenen a preus de mercat. També han denunciat els preus abusius dels lloguers a habitatges clarament amb deficiències, i han proposat que s'hauria de fer inspeccions d'allò que es lloga. Per a la PAH-Eivissa l'augment de preus amb els lloguers d'habitatges provoca que s'estigui expulsant a ciutadans de l'illa que fa dècades que resideixen a Eivissa. També consideren que no hi hauria d'haver allotjaments turístics als edificis residencials de les ciutats.

Finalment, Baltasar Picornell ha conclòs la ronda de reunions celebrades amb les entitats civils amb motiu del seu viatge institucional a Eivissa i Formentera, amb els membres de l'Assemblea de Docents i l'Associació Pitiüsa per la Inclusió Educativa i Social (APIES). Han traslladat al president la preocupació que existeix per unes infraestructures que consideren insuficients en l'àmbit educatiu. Reclamen una millora de l'oferta del transport escolar en etapa d'educació no obligatòria i denuncien l'elevat percentatge de professorat interí (48%), la qual cosa dificulta la realització de projectes a llarg termini. 

Més informació ...