Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Joves estudiants debaten al Parlament sobre si és possible un món sense fronteres i la integració cultural

5 de mayo de 2017

La sala de Plens ha acollit avui horabaixa la IV edició de la Final de la Lliga de debat Escolar BBVA. El col·legi Nuestra Señora de la Consolación Sa Indioteria ha guanyat la final de debat i l’alumna Carlota Romero la final d’oratòria.

 

Avui horabaixa la sala de plens del Parlament ha acollit la IV Final Provincial de la Lliga de Debat Escolar, un projecte educatiu adreçat als estudiants de 4 d'ESO, que s'ha portat a terme per quart any consecutiu a Mallorca, organitzat per la Fundació Educativa Activa-t juntament amb l'Oficina Tècnica de Voluntariat de BBVA. El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha donat la benvinguda a tots els escolars participants en nom de la institució autonòmica i ha manifestat que “la vida real és plena de situacions on el debat i la paraula són eines necessàries per a la convivència”.

Tema de debat

Els col·legis Santa Mònica i Nuestra Señora de la Consolación Sa Indioteria de Palma, han estat els finalistes d'aquesta IV edició de la Lliga. Aquests dos equips, que es classificaren a la jornada de debats que se celebraren a la Universitat de les Illes Balears (UIB), han intentat donar resposta a la pregunta, sobre si és possible un món sense fronteres? El col·legi guanyador d'aquest combat d'idees, ha estat Nuestra Señora de la Consolación El col·legi guanyador d'aquest combat d'idees ha estat Nuestra Señora de la Consolación Sa Indioteria, format per Elena Rigo, Paula Macià, Sílvia Bustos, Míriam Juárez i Eva Montoya.

Final d'oratòria

També avui horabaixa a la sala de les Cariàtides, els joves dels centres educatius Àgora Portals, San Cayetano i Lluis Vives han pogut exposar les seves habilitats d'oratòria. Carlota Romero, Carla Llull, Míriam LópezEnzo Fabricio han disposat de tres minuts cada un per expressar l’opinió sobre “la integració de cultures”. El guanyador elegit pel jurat ha estat Carlota Romero.

A la lliga de debat els joves no només han pogut aprendre a exercir l'art de la retòrica, sinó que també han pogut desenvolupar l'esperit crític i formar les seves pròpies opinions al mateix temps que han pogut investigar i reflexionar sobre els problemes que afectes les seves comunitats. El Parlament rep i acull l’organització d’aquests actes que fomenten l’esperit crític i respectuós entre els joves de la nostra comunitat autònoma. 

Més informació ...