Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit una jornada sobre Renda Bàsica Universal i Incondicional

12 de mayo de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha acollit avui matí una Jornada sobre la Renda Bàsica Universal i incondicional, un ingrés pagat per l’Estat a cada membre de ple dret o resident de la nostra societat, independentment de les altres possibles fonts d’ingressos que pugui tenir.

La Jornada l'ha impulsada el Grup Renda Bàsica de les Illes Balears, una plataforma formada per entitats i particulars que té com a objectiu, precisament, la divulgació d’aquest concepte entre la nostra ciutadania, impulsar-ne el debat i sensibilitzar i lluitar per aconseguir-ne la implantació.

El President del Parlament, Baltasar Picornell, ha inaugurat la Jornada i ha donat la benvinguda a tots els participants i inscrits en les mateixes. Per a Picornell, "una vegada més, la societat civil es mobilitza en la lluita per assolir el que considera un dret de ciutadania i, per aquest motiu, en aquestes jornades s’escoltarà parlar sobre la necessitat d’aquesta Renda, sobre la seva viabilitat i sobre altres experiències d’aplicació a Europa".

Les ponències que s'han anat desnevolupant al llarg del matí a la sala d'actes del Parlament, han anat a càrrec d'Amedeo Spadaro, professor d'Economia de la UIB, i de Lluís Torrens, director de Planficiació de l'Ajuntament de Barcelona.

Al mig dia s'ha celebrat una taula rodona, moderada pel Grup Renda Bàsica Illes Balears, al voltant de si la proposta de la renda bàsica universal i incondicional és a l'actualitat una utopia o una necessitat. En ella hi han participat Isabel Franco, diputada de Podemos i promotora de la ILP que es presentà al Congrés sobre la Renda Bàsica Universal i Incondicional; Andreu Horrach, director general de Planificació i Serveis Socials del Govern de les Illes Balears i Josep Ignasi Aguiló, professor d'Economia de la UIB i regidor de l'Ajuntament de Palma.

 

Més informació ...