Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Més de 500 alumnes participen en el lliurament dels premis del concurs de dibuix i redacció del Parlament

1 de junio de 2017

El Parlament organitza actes a cada una de les illes per procedir al lliurament dels premis i agrair als escolars i als centres la participació en aquesta nova edició del concurs.

El Parlament ha començat els actes de lliurament dels premis als guanyadors del 13è concurs de dibuix (“Un Parlament per a tots i totes”) i del 10è concurs d’expressió escrita (“Valors i Parlament”) que anualment organitza la Cambra entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

Avui matí, davant un auditori de més de 500 nins i nines, s’han lliurat els premis a les categories “Illes Balears”, “Especials Illes Balears” i “Mallorca” en un acte celebrat al Conservatori de Música de les Balears (Mallorca) i que ha comptat amb la presència del president del Parlament, Baltasar Picornell i de membres de la Mesa.  També hi ha assistit el director general d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern, Jaume Ribas.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany (més de 2.000 dibuixos i més de 1.300 redaccions). Picornell durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants ha fet notar que “és molt important la visió que us pugueu dur sobre la nostra democràcia, perquè ja no us queda tant per començar a participar-hi directament"; que no té "cap dubte que la defensareu" i que el jurat "ha hagut de filar ben prim per decidir a qui atorgava els guardons", davant la qualitat de les creacions. El president ha destacat la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules al treballar "conceptes tan importants com la necessitat d’unes normes per garantir una bona convivència entre les ciutadanes i ciutadans de les nostres illes"; normes que "són les Lleis, i es debaten, negocien i poleixen fins a arribar a un consens justament al Parlament". Per a Picornell avui "sou tots guanyadors perquè participant en aquest concurs, amb els vostres dibuixos i amb les vostres redaccions, us heu interessat i acostat a aquesta institució cabdal, la seu de la sobirania popular: la capacitat de decisió de totes les ciutadanes i ciutadans de les Balears sobre els temes que ens afecten". El president ha conclòs la seva intervenció i ha agraït la feina de totes les professores i professors  "per haver treballat a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra autonomia".

Premis

De la categoria “Illes Balears”, el primer premi de dibuix ha correspost a Aurora Vegazo Sintes, del CEIP Pintor Torrent de Ciutadella i el primer premi de redacció a Marta Rubio Bujosa, del CC Sant Vicenç de Paül (Cas Capiscol) –Palma–.

De la categoria ‘Mallorca’, el primer premi de dibuix ha correspost a Aina Garcías Trullols, del CC Arcàngel Sant Rafel –Palma– i el primer premi de redacció a Maria Ceballos Llobet, del CC Santa Mònica –Palma–.

Finalment, de la categoria ‘Especials Illes Balears’, s’han atorgat els premis als treballs més originals de dibuix a Marta Elisa Sánchez Gallardo, del CEIP Inspector Joan Capó –Felanitx– i de redacció a Jia Sampol Ballester, del CC Verge de Montision –Porreres–. El premi al millor lema ha estat per Glòria Bauçà Ferrer, del CEIP Duran Estrany –Llubí–.

Demà dia 2 de juny es lliuraran, els premis categoria ‘Menorca’, el 8 de juny els premis categoria ‘Eivissa’ i el 9 de juny els premis categoria ‘Formentera’, en actes que se celebraran a cada una de les illes.

Més informació ...