Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants menorquins reben els premis del concurs "Un Parlament per a tots i totes"

2 de junio de 2017

Avui matí, a la Sala Multifuncional de l’Ajuntament d’Es Mercadal, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Menorca", del 13è concurs de dibuix i 10è concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, també hi han assistit la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, els membres de la Mesa del Parlament, Miquel Vidal i Miquel Jerez, els diputats autonòmics Elena Baquero, Antoni Camps, Mel Martí i David Martínez. El batle de l'Ajuntament d’Es Mercadal, Francesc Xavier Ametller, i el delegat territorial d'Educació a Menorca, Joan Marqués.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany (més de 2.000 dibuixos i més de 1.300 redaccions). Picornell durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants ha fet notar que “és molt important la visió que us pugueu dur sobre la nostra democràcia, perquè ja no us queda tant per començar a participar-hi directament"; que no té "cap dubte que la defensareu" i que el jurat "ha hagut de filar ben prim per decidir a qui atorgava els guardons", davant la qualitat de les creacions. El president ha destacat la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules al treballar "conceptes tan importants com la necessitat d’unes normes per garantir una bona convivència entre les ciutadanes i ciutadans de les nostres illes"; normes que "són les Lleis, i es debaten, negocien i poleixen fins a arribar a un consens justament al Parlament". Per a Picornell avui "sou tots guanyadors perquè participant en aquest concurs, amb els vostres dibuixos i amb les vostres redaccions, us heu interessat i acostat a aquesta institució cabdal, la seu de la sobirania popular: la capacitat de decisió de totes les ciutadanes i ciutadans de les Balears sobre els temes que ens afecten". El president ha conclòs la seva intervenció i ha agraït la feina de totes les professores i professors  "per haver treballat a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra autonomia".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.089 dibuixos i 1.368 redaccions, de 78 centres.

Centres participants i primers premis 'Menorca' i ‘Illes Balears de dibuix’

Els centres escolars de Menorca que assistiran a l'acte de lliurament de premis són: CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal), CC La Salle (Alaior), CC Ntra. Sra. de la Consolació (Ciutadella),  CP Pintor Torrent (Ciutadella), CC San José (Maó), CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), CC Sant Francesc d'Assis (Ferreries).

El 1r premi ‘Illes Balears’ de dibuix ha correspost a Aurora Vegazo Sintes (CEIP Pintor Torrent (Ciutadella).

El 1r premi "Menorca" de dibuix ha correspost a Marina Moll Allès, del CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), mentre que el 1r premi "Menorca" d'expressió escrita l'ha guanyat Nicolás Fayos Benítez, del CC Sant Francesc d’Assís (Ferreries).

Pel que fa a la resta de premiats, el segon i tercer premi de dibuix han correspost a Laura Carreras Barber (col·legi Sant Francesc d’Assís de Ferreries) i Marian Ifrim (col·legi Mare de Déu del Toro d’Es Mercadal). El segon i tercer premi d'expressió escrita s'han lliurat a Marta Sintes Morlà (CC La Salle d’Alaior) i Adrià Fernández Brondo (CC Ntra. Sra. De la Consolació de Ciutadella).

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el proper calendari 2018 del Parlament.

Més informació ...