Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants eivissencs reben els premis del concurs de dibuix i redacció del Parlament

8 de junio de 2017

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Eivissa" del concurs de dibuix i expressió escrita.

Avui matí, al Centre Cultural Can Ventosa d’Eivissa, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Eivissa", del 13è concurs de dibuix i 10è concurs d’expressió escritaUn Parlament per a tots i totes” i ‘Valors i Parlament’, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears. També s’han lliurat els premis als centres escolars més implicats en el concurs.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, també hi han assistit el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, els membres de la Mesa del Parlament, Miquel Vidal i Miquel Jerez, els parlamentaris autonòmics María José Ribas, Aitor Morrás, Silvia Limones, l’alcalde de l'Ajuntament d’Eivissa Rafael Ruiz, la delegada Territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer i el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esport i Joventut del Consell d’Eivissa, David Ribas.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany (més de 2.000 dibuixos i més de 1.300 redaccions). Picornell durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants ha fet notar que “és molt important la visió que us pugueu dur sobre la nostra democràcia, perquè ja no us queda tant per començar a participar-hi directament"; que no té "cap dubte que la defensareu" i que el jurat "ha hagut de filar ben prim per decidir a qui atorgava els guardons", davant la qualitat de les creacions. El president ha destacat la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules al treballar "conceptes tan importants com la necessitat d’unes normes per garantir una bona convivència entre les ciutadanes i ciutadans de les nostres illes"; normes que "són les Lleis, i es debaten, negocien i poleixen fins a arribar a un consens justament al Parlament". Per a Picornell avui "sou tots guanyadors perquè participant en aquest concurs, amb els vostres dibuixos i amb les vostres redaccions, us heu interessat i acostat a aquesta institució cabdal, la seu de la sobirania popular: la capacitat de decisió de totes les ciutadanes i ciutadans de les Balears sobre els temes que ens afecten". El president ha conclòs la seva intervenció i ha agraït la feina de totes les professores i professors  "per haver treballat a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra autonomia".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria de Cultura i Universitat del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.089 dibuixos i 1.368 redaccions, de 78 centres.

Centres participants

Els centres escolars d’Eivissa que han assistit a l'acte de lliurament de premis han estat: CEIP Portal Nou (Eivissa), CEIP Puig d’en Valls (Santa Eulàlia des Riu), CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia) , CEIP Sa Bodega (Eivissa), CEIP Sant Rafel, CC Can Bonet (Sant Antoni de Portmany), CC Ntra. Sra. de la Consolació (Eivissa), CEIP Can Misses (Eivissa), CEIP Cas Serres, CEIP Sant Ciriac, CEIP Cervantes (Sant Antoni de Portmany), CEIP S’Olivera.

Guanyadors

El 1r premi "Eivissa" de redacció ha correspost a Alba Gascón Moreno, del CEIP Puig d’en Valls; mentre que el de dibuix l’ha guanyat Paula Ferrer Torres, del CEIP Sant Ciriac.

 Pel que fa al 2n premi “Eivissa” de redacció ha correspost a Irati Fernández Picorelli, del CEIP s’Olivera; mentre que el de dibuix l’ha guanyat Helena Luque Cano, del CEIP Sa Bodega (Eivissa).

 El 3r premi “Eivissa” de redacció l’ha guanyat Natalia Recio Riera, del CEIP Can Misses; mentre que el de dibuix ha correspost a Paola Lucía Romero Rodríguez del CEIP Cervantes (Sant Antoni de Portmany).

 També s’han lliurat els premis als centres escolars més implicats en el concurs, els quals han correspost al CEIP Sant Rafel, pel que fa a la seva participació en el concurs d’expressió escrita, i al CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia), per la seva implicació en el concurs de dibuix.

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el proper calendari 2018 del Parlament.

Més informació ...