Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Baltasar Picornell es reuneix amb la Creu Roja i Discared a Eivissa

9 de junio de 2017

El president Baltasar Picornell ha visitat la Creu Roja a Eivissa, ha estat rebut pel president de l'entitat, Enric Climent, i s'ha reunit amb representants de Discareb.

Amb aquestes dues reunions, el president del Parlament ha pogut conèixer de primera mà la labor social que realitzen ambdues entitats i escoltar els seus problemes i reivindicacions.

El president Baltasar Picornell de viatge institucional a Eivissa i Formentera per assistir als lliuraments dels premis dels concursos de dibuix de redacció, organitzat pel Parlament, ha visitat la seu de la Creu Roja a Eivissa.

El president, Enric Climent, ha mostrat les instal·lacions i ha transmès al president la preocupació per l'alt nombre de persones sense sostre que hi ha a l'illa. Només aquesta entitat en té detectades prop de 300. És gent que, sobretot acabada la temporada d'estiu, queden sense recursos i sovint atrapats a l'illa per no poder fer front a les despeses de viatges (tot i que en alguns casos la Creu Roja els subvenciona).

A la seu de l'entitat, al centre de Vila, compten també amb una dutxa i un vestidor (amb algunes peces de roba que poden emprar) perquè les persones sense llar puguin mantenir la higiene. A la Creu Roja d'Eivissa s'encarreguen també, a través dels voluntaris, de repartir el menjar a aquelles persones que el requereixen.

D'altra banda, el president Picornell també s'ha reunit amb representants de Discared, una jove associació que aplega diferents entitats eivissenques que treballen des de fa anys amb discapacitat. Des de la unió, han aconseguit professionalitzar-se amb l'objectiu d'arribar a concerts, i poder oferir serveis que cobreixin qualsevol tipus de necessitat d'aquest col·lectiu (centre de dia, d'ocupació...) i en qualsevol tram de les seves vides. Discared obrirà el primer centre d'estiu el pròxim dia 3 de juliol, data en la qual també podran tornar a Eivissa 5 usuaris que, per manca de servei apropiat a l'illa, havien estat traslladats a Mallorca.