Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

La plataforma Les Balears Acollim explica als parlamentaris la problemàtica dels refugiats

12 de junio de 2017

Avui matí el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, juntament amb els parlamentaris Silvia Cano, Sandra Fernández, Laura Camargo, Jaume Juan Garau i Xelo Huertas, membres de la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans, s’han reunit amb integrants de la plataforma d’entitats ‘Les Balears Acollim’, per tractar la problemàtica de la greu situació humanitària dels refugiats. Aquesta plataforma està composta per nombroses organitzacions i col·lectius socials de les Illes Balears.

A la reunió celebrada la Plataforma ha explicat que ja són més de 65 milions de persones que s’han vist obligades a abandonar les seves llars per fugir dels conflictes que assoten els seus països d’origen. D’aquestes persones, 21 milions són sol·licitants d’asil i, per tant, consideren que ‘es tracta de la tragèdia més gran de lesa humanitat des de la Segona Guerra Mundial’. Per tant, han proposat al Parlament l’adopció d’una iniciativa en forma de proposició o de declaració institucional per tal que la cambra legislativa es posicioni en favor del col·lectiu de refugiats i els ajudi.

Ara a l’espera de l’acord que es pugui arribar amb els grups parlamentaris, des del Parlament s’ha ofert la seu de la cambra per acollir unes jornades de sensibilització sobre la situació dramàtica dels refugiats, a celebrar-se molt probablement quan es reprenguin les sessions parlamentàries durant el mes de setembre.

Més informació ...