Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament rep la visita dels infants sahrauís que gaudeixen del programa Vacances en pau

25 de julio de 2017

El Parlament de les Illes Balears ha acollit avui matí la visita dels 80 nins i nines sahrauís que, juntament amb les seves famílies d'acolliment, gaudeixen del programa "Vacances en Pau" que organitza cada any l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha rebut a la sala de Passes Perdudes del Parlament els infants sahrauís que participen en el programa de 'Vacances en Pau'. També han assistit a la recepció El vicepresident primer del Parlament, Vicenç Thomàs, i els parlamentaris Olga Ballester, Conxa Obrador, Maria Antònia Sureda, Marta Maicas i Enric Casanova.

L'acte ha comptat amb la presència d'una nombrosa representació de les famílies d'acolliment de nins i nines sahrauís que passen les vacances a l'illa.

El president, Baltasar Picornell, durant les paraules de benvinguda ha agraït a les famílies d'acollida "fer possible que tots aquests infants puguin viure unes vacances en pau i germanor" i a l'associació d'amics del poble Sahrauí per aquesta iniciativa. Així mateix ha manifestat que "Les parlamentàries i parlamentaris que han viatjat als vostres campaments i han conviscut amb les vostres famílies, han tornat meravellats de la generositat i l'hospitalitat del vostre poble".

La presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, ha manifestat el seu agraïment per "la rebuda que ens ofereix el Parlament, en un acte de reconeixement del poble Balear al poble sahrauí, "ja que és en aquesta institució que resideix la sobirania dels ciutadans i ciutadanes de les nostres illes, i en ella estan presents ara els millors ambaixadors de la República Àrab Sahrauí Democràtica". Ha volgut aprofitar l'avinentesa per agrair el suport unànime del Parlament de les Illes Balears i a l'Intergrup Parlamentari "Pau i llibertat al Sàhara" les mocions presentades i aprovades en suport del referèndum autodeterminació al Poble sahrauí i respecte dels drets humans".

El programa 'Vacances en Pau' és un projecte humanitari de caràcter solidari, centrat en l'acollida d'infants sahrauís d'edats compreses entre els 10 i 12 anys per part de famílies de les illes balears. Enguany han vingut 80 nins sahrauís, dels quals 6 viuran a Menorca i 6 a Eivissa, mentre que la resta seran acollits a Mallorca.

.

Més informació ...