Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El discurs de la presidenta del Govern clou la primera sessió del Debat sobre l'orientació política general

24 d'octubre de 2017

El Ple es reprendrà demà a les 09.00 hores amb les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris.

El debat sobre l'orientació política general del Govern ha començat amb la intervenció de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i ha tengut una durada una hora i quart. Podeu consultar el text del discurs de la presidenta al següent enllaç. 

Seqüència del debat de demà

Demà dimecres, a partir de les 9.00 h, la sessió es reprendrà amb les intervencions dels portaveus dels set grups parlamentaris, per aquest ordre: Popular, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca, El Pi-Proposta per les Illes Balears, MÉS per Menorca, Mixt i Socialista, els quals disposaran de trenta minuts i d’una rèplica de deu minuts cadascun. La intervenció de la presidenta del Govern per contestar cada grup parlamentari no tendrà limitació de temps i ho podrà fer individualment o de manera global.

Conclòs el debat, tal com es va acordar a la Junta de Portaveus per unanimitat, els grups parlamentaris podran presentar propostes de resolució davant la Mesa amb un màxim de deu per grup més dues per cada diputat o diputada que en formi part, fins a divendres, 27, a les 10.00 hores. Tot seguit, a les 11.00 hores, la Mesa es reunirà per admetre les que siguin congruents amb la matèria objecte del debat i no signifiquin qüestió de confiança o moció de censura al Govern. A les 13.00 hores la Junta de Portaveus fixarà l'odre del dia del plenari per al debat i votació d'aquestes propostes de resolució.

Aquest ha estat el segon debat de la IX legislatura que ha afrontat Armengol sobre l'orientació de política general del Govern. L’any 2015 no n’hi hagué perquè s’havia celebrat el debat d’investidura. Des de la primera legislatura, el 1983, i amb el plenari que ha començat avui la cambra haurà celebrat trenta-dos debats generals, deu amb Gabriel Cañellas, un amb Cristòfol Soler, set amb Jaume Matas (primer i segon mandat), vuit amb Francesc Antich (primer i segon mandat), quatre amb José Ramón Bauzá i dos amb Francina Armengol. 

El debat de política general acabarà la setmana que ve amb l’exposició i la votació de les propostes de resolució presentades pels grups, que es tractaran en un ple específic, convocat per a tal efecte, i que poden incloure propostes d’actuació, impuls a l’acció de govern o crítiques a la seva actuació. Les propostes aprovades marcaran, en definitiva, les conclusions del debat realitzat.

Seguiment del Ple en directe

Com avui, la sessió plenària de demà també podrà ser seguida en directe a través de l'emissió del canal Youtube del Parlament i des de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) a través de les retransmissions a TV i Ràdio i on line mitjançant la plana web d’IB3 i les aplicacions mòbils.

Podeu veure el vídeo d'aquesta primera sessió plenària celebrada avui matí al següent enllaç.