Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament debatrà i votarà fins a 188 propostes de resolució derivades del Debat sobre l'estat de l'autonomia

27 d'octubre de 2017

Són les propostes formulades pels grups parlamentaris derivades del Debat de política general del Govern que se celebrà els passats dimarts i dimecres. El proper dimarts seran debatudes i votades en sessió plenària de matí i horabaixa, un cop finalitzada una altra sessió amb preguntes a l'executiu i una interpel·lació.

Són les propostes formulades pels grups parlamentaris derivades del Debat de política general del Govern que s’ha celebrat aquesta setmana. Dimarts que ve seran debatudes i votades en sessió plenària de matí i horabaixa.

Després de les sessions del Debat sobre l’orientació política general i de govern celebrat dimarts i dimecres passats, avui s’ha reunit la Mesa del Parlament i, entre altres qüestions, ha admès a tràmit les 188 propostes de resolució que els grups parlamentaris han registrat i que s'han de debatre i votar dimarts que ve, dia 31, en sessió plenària.

Distribució i nombre de propostes de resolució

- Popular: 48.

- Socialista 38.

- Podem Illes Balears: 26.

- MÉS per Mallorca: 22.

- El Pi-Proposta per les Illes Balears: 16.

- MÉS per Menorca: 16.

- Mixt: 22 (9 Ciutadans, 4 Xelo Huertas i 4 Montserrat Seijas i 5 GentxFormentera-PSIB).

TOTAL: 188 propostes de resolució.

Cal recordar que d’ençà la darrera reforma del Reglament del Parlament efectuada l’any 2011, s’estableix un nombre màxim de propostes que es poden presentar davant la Mesa:10 per grup més 2 per cada diputat o diputada que en formi part. Tots els grups han arribat al màxim de la quantitat fixada.

Els anys 2012, 2013 i 2014 el nombre de propostes de resolució registrades fou significativament menor als altres anys a causa d'aquesta modificació del Reglament del Parlament. L’any passat tots els grups també presentaren fins a 188 propostes de resolució.

Plenari de dimarts que ve

La Junta de Portaveus ha fixat avui migdia l’ordre del dia del plenari de la setmana que ve que constarà de dues sessions. La primera sessió, que s’iniciarà a les 9.30 h, serà per formular les preguntes de control al Govern. En finalitzar, al voltant de les 10.45 h, començarà una nova sessió on es debatran i votaran les propostes de resolució. Aquest segon plenari es desenvoluparà al llarg del matí i part de l’horabaixa i el podreu seguir en directe a través de la Web del Parlament.

Més informació ...