Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president participa a la reunió plenària de la COPREPA

19 de enero de 2018

La reunió, celebrada al Parlament de Canàries, ha fet especial èmfasi en el reforçament de la participació de les cambres autonòmiques en el procés d'integració europea

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha participat avui a la reunió plenària de la Conferència de Presidents Autonòmics (COPREPA), que ha tingut lloc al Parlament de Canàries, amb seu a Santa Cruz de Tenerife. 

En el discurs de benvinguda, la presidenta del Parlament de Canàries, Carolina Darias, ha defensat la necessitat d’actualitzar els mecanismes i instruments parlamentaris per afrontar les noves demandes de la ciutadania i els reptes de la societat, entre els quals n’ha volgut destacar especialment un: la violència masclista. “Si la política, com deia Hannah Arendt, és assegurar la vida de les persones en el més ample sentit de la paraula, és evident que col·lectivament, com a societat, estem fracassant”, ha declarat.   

Durant la reunió plenària dels presidents, s’ha aprovat el Pla de Treball de la COPREPA per enguany, i s’ha elegit per unanimitat la presidenta del Parlament de Canàries com a nova presidenta de la COPREPA. Un dels aspectes més destacats del debat ha estat la recerca de mecanismes per reforçar la presència de les cambres autonòmiques en els òrgans legislatius europeus. La reunió ha conclòs amb la discussió i  aprovació per unanimitat de la Declaració de Canàries (inclosa com a document adjunt), on es fa un balanç dels 40 anys de la Constitució i el procés de descentralització i es destaca el paper de les regions en el futur d’Europa.

A la delegació del Parlament balear, han acompanyat el president Baltasar Picornell la cap del Gabinet de Presidència, Aina Nuñez, i l’Oficiala Major del Parlament, Esperança Munar. En paral·lel al ple de presidents de parlaments autonòmics, s’han realitzat també dues reunions, una dels caps de gabinet de presidència dels parlaments i l’altra dels lletrats-secretaris majors, amb l’objectiu de compartir experiències per millorar la governança i el funcionament de les cambres.  

La COPREPA és un fòrum institucional de trobada dels presidents de Parlaments Autonòmics de l’Estat i té com a funció principal l'intercanvi d'experiències i informació sobre el funcionament dels diferents Parlaments autonòmics. També s'ocupa de l'anàlisi dels problemes, reptes i oportunitats als quals s'enfronten els sistemes parlamentaris, en general, i els Parlaments autonòmics en particular, amb especial referència al procés en curs d'integració europea.

Més informació ...