Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

29 de enero de 2018

L’acte ha comptat amb la presència de representants de la comunitat jueva i altres col·lectius víctimes de la barbàrie nazi, juntament amb diputats i càrrecs de les principals institucions de les Illes Balears

Avui migdia, la Sala de Passes Perdudes del Parlament de les Illes Balears ha acollit un acte per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Al discurs adreçat als assistents, el president del Parlament, Baltasar Picornell, ha recordat els 6 milions de víctimes de la barbàrie nazi, la majoria jueus, però també d'altres col·lectius, com el gitano, els maçons, les persones amb discapacitat, a més de ciutadans simplement perseguits per la seva orientació sexual o opinions polítiques. El president ha afirmat també que el present no està exempt de riscos, com demostra la crisi dels refugiats al continent europeu. Per la seva banda, Abraham Barchilón, president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, ha defensat la necessitat de no oblidar l’Holocaust, fent una menció especial a aquells que en els moments més complicats i arriscant la seva vida defensaren els drets humans. 

L’acte ha continuat amb l’encesa d’espelmes i un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de l’Holocaust. Finalment, César Ribba ha interpretat el cant ‘Male Rajamin’, i s’ha projectat un vídeo explicatiu dels camps d’extermini on foren assassinats 6 milions de persones durant el nazisme.  

L’acte ha comptat amb la presència de representants de la comunitat jueva de les Illes Balears, el col·lectiu LGTBI, a més de diputats dels grups parlamentaris i nombrosos representants de les principals institucions de les Illes Balears.

Més informació ...