Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Ple valida el Decret llei per agilitzar la millora i ampliació de la xarxa d'equipaments públics educatius, sanitaris o socials

13 de febrero de 2018

El Ple del Parlament ha validat avui horabaixa el Decret Llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma. L’objectiu del Decret llei és incorporar una tramitació específica i àgil per als projectes que es considerin prioritaris, com noves escoles i centres de salut o assistencials, i respecte dels quals el Consell de Govern farà, prèviament, una declaració d’inversió d’interès autonòmic. El Govern, en la seva defensa del Decret Llei, assegura que aquestes mesures podran permetre la posada en marxa de projectes llargament reivindicats.

Podeu llegir més sobre la defensa que el Govern va fer d’aquest Decret llei a la nota de premsa posterior a la seva aprovació per part del Consell de Govern clicant a aquest enllaç. 

Intervencions i votació

El Decret llei ha estat defensat pel Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons. Per part dels grups parlamentaris, en el torn a favor de la validació del Decret llei han intervingut els diputats Aitor Morràs (Podem Illes Balears), Antoni Reus (MÉS per Mallorca), Josep Melià (El PI-Proposta per les Illes), Nel Martí (MÉS per Menorca) i Damià Borràs (Socialista). Posteriorment, han defensat l'abstenció dels seus respectius grups Antònia Perelló (Popular) i Olga Ballester (Mixt-Ciutadans)

El Decret Llei ha estat validat per 32 vots a favor (Mixt-GxF, MÉSxMenorca, El PI, MÉSxMallorca, Podem i Socialista) i 23 abstencions (Mixt-Huertas, Mixt-Seijas, Mixt-Gijón, Mixt-Ciutadans i Popular).

Davant la demanda del grup parlamentari El PI-Proposta per les Illes que aquest Decret llei fos tramitat com a Projecte de llei, el Parlament ha rebutjat aquesta possibilitat per 29 vots en contra (MÉSxMenorca, MÉSxMallorca, Podem, Socialista), 21 abstencions (Mixt-Gijón, Mixt-Ciutadans i Popular) i 5 a favor (El PI, Mixt-Huertas i Mixt-Seijas).

 

Més informació ...
Documents