Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acollirà la final de la V Lliga de Debat de la UIB

19 de febrero de 2018

El president del Parlament, Baltasar Picornell, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat avui matí un nou conveni de col·laboració.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat avui matí un nou conveni de col·laboració per a la celebració de la V convocatòria de la Lliga de debat de la UIB. Amb un total de 39 alumnes inscrits, les eliminatòries d'aquesta competició d'oratòria es faran els dies 21 i 22 de febrer a Sa Riera, i la final tindrà lloc el divendres 23 al Parlament de les Illes Balears.

D'acord amb el conveni, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la final i el lloc on se'n proclamaran els guanyadors. La cambra autonòmica col·laborarà econòmicament amb part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que, en representació seva, hagin de formar part del jurat.

A l'acte de signatura també hi han assistit la vicerectora d'Estudiants, Rosa Isabel Rodríguez, la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí, i la oficiala major del Parlament, Esperança Munar.

La V Lliga de Debat Universitari es divideix en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. A la lliga de Debat del G9 hi participen 32 estudiants dividits en 8 equips (tots de Mallorca), mentre que a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives hi participen 7 alumnes, dividits en 2 equips (un de Mallorca i un de Menorca).

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries.

El Parlament i la UIB han mantingut des de fa molts d'anys uns estrets vincles institucionals, mostra dels quals són, entre altres, els convenis de cooperació educativa per a estudiats de la UIB perquè puguin col·laborar en tasques i projectes de l'Àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial del Parlament.

Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d'aquest nou conveni, s'incrementarà la recíproca cooperació que ja existeix i que és una mostra més de l'obertura de la cambra parlamentària cap a la societat.

A la V convocatòria de la Lliga de Debat universitari UIB també hi col·laboren l'Obra Social 'la Caixa', el Consell d'Eivissa, el Consell de Mallorca, el Consell Insular de Menorca, el Govern de les Illes Balears (Conselleria d'Educació i Universitat - Direcció General de Política Universitària i d'Ensenyament Superior) i l'Ajuntament de Palma.

Més informació ...