Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Ple acull la final de la V Lliga de Debat Universitari

23 de febrero de 2018

Els grups Pantaleón (G9) i Sentit Comú (Xarxa Vives) han estat els guanyadors.

Després de les eliminatòries celebrades els dies 21 i 22 de febrer a sa Riera, el Parlament ha acollit aquest divendres 23 la final de la V Lliga de Debat Universitari organitzada per la UIB. 

La V Lliga de Debat Universitari s’ha dividit en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. Els equips finalistes per la Xarxa Vives han estat el Xibeques i Sentit Comú, mentre que en el G9 han estat els equips PhoenixLaw i Pantaleón. La pregunta del debat en català de la Xarxa Vives ha estat “És Occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic”, mentre que per part de la Lliga de Debat del G9 s’ha tractat la qüestió: “Se debe reformar la Constitución Española en relación con la organización territorial del Estado?”. Durant 2 hores, els estudiants universitaris han defensat les diferents postures a favor i en contra, sortejades prèviament, exhibint els seus dots d’eloqüència.

L’Oficiala Major del Parlament, Esperança Munar, juntament amb el Cap de Recursos Humans, Jeroni Martí, a més de professors i especialistes de la Universitat de les Illes Balears, han format part del jurat dels debats. Els equips guanyadors dels debats han estat els grups Pantaleón (G9) i Sentit Comú (Xarxa Vives).

La Lliga de Debat de la UIB té com a objectiu potenciar el debat i la confrontació d’arguments entre estudiants universitaris, amb la finalitat de millorar-ne els dots d’oratòria i fomentar la tolerància envers les opinions contràries.

Podeu recuperar el debat sencer al Canal Youtube del Parlament de les Illes Balears clicant a aquest enllaç.

Més informació ...