Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El col·legi San Cayetano guanya la final provincial de la Lliga de Debat Escolar (ESIC Fundación Educativa Activa-t)

27 d'abril de 2018

Organitzada per la Fundación Educativa Activa-t ha tengut com a objectiu el desenvolupament de les habilitats socials per a l’enriquiment personal, educatiu i social de l’alumnat de 4rt d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears que hi han participat.

La sala de Plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit avui horabaixa la Final Provincial de la Lliga de debat Escolar, que ha estat organitzat per la Fundación Educativa Activa-t i patrocinat pel Campus ESIC-Valencia Bussines@marketingSchool ESIC (amb el suport de la Conselleria d’Educació Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, de la Universitat de les Illes Balears i del Parlament de les Illes Balears.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha presidit l’acte i els ha donat la benvinguda fent referència al filòsof Sòcrates que va dir fa 2.4000 anys “Parla perquè jo et conegui”. Per al president “el debat ens permet contraposar punts de vista i valorar les raons de les posicions que no compartim o no comprenem. Ens ajuda a posar-nos al lloc de l’altre, a tenir empatia, a acostar postures i, fins i tot, a arribar a acords”. “El debat –ha manifestat Picornell– hauria d’estar molt més present a les nostres escoles del que està avui, ja que és el millor antídot contra la manipulació, la demagògia i la intolerància. Un art antic imprescindible per construir una societat crítica i, per tant, més justa, més conscient, més democràtica, més humana”

A continuació també s’han adreçat als participants i públic assistent Agustín Carrilero, director ESIC València i Javier Pagán, director de la Fundació Educativa Activa-t, organitzadora de l’acte.

El projecte de Lliga de Debat Escolar està adreçat a l’alumnat de 4rt. d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears des d’on, amb la participació del professorat, es treballa durant tot el curs l’oratòria, el diàleg i el debat, que són les eines principals.

Els centres que enguany han participat en la VI edició de la Lliga de Debat Escolar (IV a les Illes Balears) han estat el Col·legi Ramon Llull (Andratx), Escolàpies de Palma, San Cayetano (Palma), Nuestra Señora de la Consolació (S’Indioteria – Palma), CC Sant Bonaventura (Artà), Colegi La Salle (Palma), Colegi Ágora Portals (Calvià) i Colegi Sant Antoni Abat (Son Ferriol – Palma).

Centres finalistes: San Cayetano i La Salle

San Cayetano i La Salle han estat els dos centres finalistes d’aquesta edició que avui horabaixa han confrontat un debat  al voltant de la pregunta: ¿S’han de prioritzar les necessitats medi ambientals front a les econòmiques? Abans d’iniciar-se el debat, s’ha procedit al sorteig relatiu a la postura a favor o en contra en el debat que havia d’assumir cada un dels participants dels centres.

En finalitzar el debat, el jurat s’ha retirat a deliberar, mentre Alba Velasco, guanyador del concurs nacional d’oratòria, i Ennio Campoli, guanyador del Public Speakin Constst, han presentats els seus discursos.

Tot seguit i després de procedir-se al lliurament de diplomes als membres dels equips finalistes d’aquesta edició d’enguany de la Lliga de Debat Escolar ESIC, els membres dels jurats han anunciat el nom de l’equip guanyador: el col·legi San Cayetano. Clicant al següent enllaç podreu accedir al vídeo del desenvolupament de tota  la Final Provincial de la Lliga de Debat.

Més informació ...