Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament balear reitera el seu suport a la causa sahrauí

14 de mayo de 2018

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, encapçalà la setmana passada una delegació parlamentària que viatjà la als campaments de refugiats de Tindouf (Argèlia). L’acompanyà una àmplia representació de la cambra balear formada pel secretari segon de la Mesa del Parlament, Miquel Jerez, i els diputats Josep Castells, Josep Ferrà, Conxa Obrador, Agustina Vilaret, Maria Antònia Sureda i Sílvia Limones.

El viatge s’ha produït amb motiu de la celebració del 45è aniversari de la creació de l’Estat Sahrauí i com a invitació de la delegació del Front Polisario de Balears.

Paraules del president

El president Baltasar Picornell va reiterar en un discurs pronunciat el passat dijous en la wilaya d’Auserd (Campaments de Refugiats Sahrauís) pel 45è Aniversari de la fundació del Front Polisario el seu ferm suport a la causa sahrauí. El responsable de la institució legislativa balear va dir que la delegació d'Illes Balears que encapçalava venia “per compartir amb tot el poble sahrauí aquest important dia”, i recordà que a les Illes Balears existeix un Intergrup Parlamentari “Pau i llibertat en el Sàhara” i una associació balear de solidaritat amb el poble sahrauí (Amics del Poble Sahrauí). També explicà que des de la institució autonòmica balear s’havia implicat personalment en la defensa de la causa sahrauí.

Tota la delegació balear va reiterar el seu compromís de continuar amb el suport a la “justa lluita del poble sahrauí” i, pròximament, explicaran al Parlament en roda de premsa l’experiència i els compromisos arribats com a conseqüència d’aquest viatge de suport institucional al poble sahrauí.