Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants menorquins reben els premis del concurs "Un Parlament per a tots i totes"

1 de junio de 2018

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Menorca" del concurs de dibuix i expressió escrita, del centre més implicat en el concurs i del 3r premi categoria ‘Illes Balears’ de redacció.

 

Avui matí, a la Sala Multifuncional de l’Ajuntament des Mercadal, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Menorca", del XIV concurs de dibuix i XI concurs d’expressió escrita “Un Parlament per a tots i totes”, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears i els de 5è que hagin visitat la seu del Parlament.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, també hi han assistit la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el batle des Mercadal, Francesc Xavier Ametller, el secretari segon de la Mesa del Parlament, Miquel Jerez, la diputada autonòmica Maria José Camps i el delegat territorial d'Educació a Menorca, Joan Marqués.

 El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany, la més alta de totes les edicions. En el cas de Menorca, s'han presentat 186 dibuixos i 125 redaccions, amb 9 centres participants. Picornell, durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants, ha fet notar que “gairebé tot el que ens condiciona com a societat és política, i gestionar-ho ha de ser tasca de totes”, recordant que el Parlament és la casa de tothom, també la dels infants. “La democràcia és l’eina que tenim per arribar a acords de com fer les coses. Després de veure els vostres dibuixos i de llegir els vostres escrits, no tenc cap dubte que la defensareu com cal”, ha conclòs el president. Picornell ha destacat també la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules per “haver treballat tant i tan bé a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra societat”.

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.195 dibuixos i 1.361 redaccions, de 81 centres de les Illes Balears, essent la més alta de totes les edicions.

 

Els premiats

Els centres escolars de Menorca que han assistit a l'acte de lliurament de premis han estat: CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal), CC La Salle (Alaior), CC Ntra. Sra. de la Consolació (Ciutadella),  CP Pintor Torrent (Ciutadella), CC San José (Maó), CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries), CC Sant Francesc d'Assis (Ferreries).

El 1r premi ‘Menorca’ de dibuix ha correspost a Daniel Roberto Pons Tor, del CC La Salle (Alaior), mentre que el 1r premi "Menorca" d'expressió escrita l'ha guanyat Judith Piris Pérez, del CEIP Pintor Torrent (Ciutadella).

El 2n i 3r premi de dibuix han correspost a Maria Rincón Martínez, del CC Nostra Senyora de la Consolació (Ciutadella) i Víctor Pons Oliva, del CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal).

El 2n i 3r premi d'expressió escrita s'han lliurat a Pau Coll Fullana, del CC Sant Francesc d’Assís (Ferreries) i a Blanca Gil Martí, del CC Sant Josep (Maó).

També s’ha lliurat el 3r pemi ‘Illes Balears’ d’expressió escrita a Lidia Perea Pons, de La Salle (Alaior) i al centre més implicat en el concurs que ha correspost al CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries).

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació.

Els dibuixos i les redaccions premiades es publicaran en el pròxim calendari 2019 del Parlament.

 

El primer premi Menorca de dibuix ha estat per Daniel Roberto Pons Tor, del CC La Salle d'Alaior.

El primer premi Menorca de Redacció ha estat per Judith Piris Pérez, del CEIP Pintor Torrent (Ciutadella). El premi ha estat recollit pel seu pare, Josep Piris

El segon premi Menorca de Dibuix ha estat per a María Rincon Martínez, del CC Nostra Senyora de la Consolació (Ciutadella)

El segon premi Menorca de Redacció ha estat per a Pau Coll Fullana, del CC Sant Francesc d’Assís (Ferreries)

El tercer premi Menorca de dibuix ha estat per a Víctor Pons Oliva, del CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal)

El tercer premi Menorca de Redacció ha estat per a Blanca Gil Martí, del CC Sant Josep (Maó)

El CEIP Castell de Santa Àgueda (Ferreries) ha rebut el premi al Centre més Implicat

 

Més informació ...