Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants eivissencs reben els premis del concurs de dibuix i redacció del Parlament

7 de junio de 2018

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Eivissa" del concurs de dibuix i expressió escrita. Eivissa hi ha participat amb 253 dibuixos i 132 redaccions d’11 centres escolars.

Avui matí, al Centre Cultural Can Ventosa d’Eivissa, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Eivissa", del XIV concurs de dibuix Un Parlament per a tots i totes i XI concurs d’expressió escrita Valors i Parlament, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears. També s’han lliurat el 1r premi ‘Illes Balears’ de dibuix i el premi al centre escolar més participatiu en el concurs de dibuix.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, també hi han assistit el conseller del Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d’Eivissa, David Ribas, els parlamentaris autonòmics Tania Marí, Enric Casanova i Salvador Aguilera, el primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament d’Eivissa Joan Ribas i la delegada Territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany (més de 2.000 dibuixos i més de 1.300 redaccions). Picornell durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants ha fet notar que “és molt important la visió que us pugueu dur sobre la nostra democràcia, perquè ja no us queda tant per començar a participar-hi directament"; que no té "cap dubte que la defensareu" i que el jurat "ha hagut de filar ben prim per decidir a qui atorgava els guardons", davant la qualitat de les creacions. El president ha destacat la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules al treballar "conceptes tan importants com la necessitat d’unes normes per garantir una bona convivència entre les ciutadanes i ciutadans de les nostres illes"; normes que "són les Lleis, i es debaten, negocien i poleixen fins a arribar a un consens justament al Parlament". Per a Picornell avui "sou tots guanyadors perquè participant en aquest concurs, amb els vostres dibuixos i amb les vostres redaccions, us heu interessat i acostat a aquesta institució cabdal, la seu de la sobirania popular: la capacitat de decisió de totes les ciutadanes i ciutadans de les Balears sobre els temes que ens afecten". El president ha conclòs la seva intervenció i ha agraït la feina de totes les professores i professors  "per haver treballat a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra autonomia".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.195 dibuixos i 1.361 redaccions, de 81 centres.

Eivissa hi ha participat amb 253 dibuixos i 132 redaccions d’11 centres escolars.

Centres participants

Els centres escolars d’Eivissa que han assistit a l'acte de lliurament de premis han estat: CC Sa Real, CEIP Puig d’en Valls (Santa Eulària des Riu), CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia), CEIP Sa Bodega (Eivissa), CEIP S’Olivera (Santa Eulàlia des Riu), CEIP Sant Ciriac (Santa Eulària des Riu) i CEIP Torres de Balàfia.

GUANYADORS

El 1r premi “Eivissa” de dibuix ha correspost a Jaime Verdugo Mauri, del CC Sa Real; mentre que el de redacció l’ha guanyat Monsef El Bakali, del CEIP Sa Bodega.

Pel que fa al 2n premi “Eivissa” de dibuix ha correspost a Yara Roselló Rodríguez, del CEIP Puig d’en Valls; mentre que el de redacció l’ha guanyat Helena Palau Vivancos, del CEIP S’Olivera.

El 3r premi “Eivissa” de dibuix l’ha guanyat María Alicante Lisso, del CEIP Sant Ciriac; mentre que el de redacció ha correspost a Marina Ripoll Feliu del CEIP Torres de Balàfia.

També ha estat premiat com a centre escolar més participatiu en el concurs el CC Can Bonet. Així el 1r premi ‘Illes Balears’ de dibuix, que l’ha guanyat Júlia Ribera Garrido, del CEIP L’Urgell.

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el pròxim calendari 2019 del Parlament.

Més informació ...